FBK skakade tabellettan.

Bild: Kent Lundqvist

Damfyran: Fanna BK skakade tabellettan och var mycket nära att få med sig ett resultat.

– Vi gör en riktigt bra match mot serieledarna. De gör två slumpmål på hörna… i övrigt har vi kontroll på dem, menar FBK-tränaren Henrik Norell.

Det startar dock illa för FBK som först har en boll i målramen och ganska får sedan se gästernas Tilde Gustafsson göra 0-1 redan i den sjunde matchminuten. Efter det så var det jämnt, men resultatet stod sig in i halvtidsvilan.

I den andra halvleken jagade FBK en kvittering och den skulle komma. Med knappa timmen spelad så håller sig nyförvärvet Ida Nyholm framme och kvitterar till 1-1.

Det skulle dock bli gästerna som fick sista ordet i matchen. Med tio minuter kvar att spela så gör gästernas Matilda Rundqvist 1-2 efter en hörna där hemmalaget inte får undan bollen.

Hemmalaget har sedan bud på en kvittering, men det ville sig helt enkelt inte för FBK som fick se sig besegrade i en jämn kamp.

– De skapar inte de riktiga målchanserna, vi har två bra chanser på slutet att få till oavgjort. Det ser bra ut för framtiden, men det får bli att träna hörnor i veckan, avslutar Norell.

Fanna BK – Rådmansö SK 1-2 (0-1)

Målen: 0-1 (7) Tilde Gustafsson, 1-1 (58) Ida Nyholm, 1-2 (80) Matilda Rundqvist.

Varningar: 1-0

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar