FBK räckte inte till Västerås!

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK fick som väntat en svettig uppgift borta mot tabelltrean IFK Västerås i damtvåans 16:e omgång.

Det blev som väntat en övermäktig uppgift för ett starkt reducerat och ungt FBK borta mot tabelltrean IFK Västerås. Laget stretade emot under den första knappa kvarten av matchen, men sedan började baklängesmålen att ramla in i stridström. När det blåses för en välbehövlig halvtidsvila är det ledning med 5-0 för IFK.

– Hur konstig det än kan låta så gör vi en med förutsättningarna en bra första halvlek där vi minimerar ytorna för IFK och gör det svårt för dem. Att vi är under med 0-5 är inget att snack om, vi möter ett lag som är bra och jagar en kvalplats uppåt, menar FBK-tränaren Lennart ”Ramen” Ramstedt.

I den andra halvleken tar det fem minuter innan målskörden för hemmalaget börjar igen och det är hela 10-0 innan FBK kan reducera till 1-10 genom Linn Taxén med dryga timmen spelad av matchen. Hemmalaget gör sedan två mål till innan slutsignalen.

– Et bra mål av Linn som har spelförståelsen och vinner en boll och kan sätta ett snyggt mål för oss. Sammantaget är vi inte alls nedslagna av det här även om det blev stora siffror. Louise Görling och Andrea Pettersson gör en mycket bra match och målskytten – hon kommer att bli riktigt bra i framtiden, summerar FBK-tränaren.

IFK Västerås – Fanna BK 12-1 (5-0)

Målskyttar FBK: Linn Taxén.

Publik: 90

Resultat & Tabell >>>

Lämna ett svar