FBK pressade Enskede.

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Fanna BK som är i stort poängbehov pressade formstarka Enskede IK.

Första 30 minuterna av den så viktiga bortamatchen för FBK mot EIK avgör matchen.

– Vi är allt annat än närvarande trots att vi tryckt hela veckan på hur viktig första 30 minuterna blir bra så vi inte hamnar i underläge, berättar FBK-ledaren Fredrik Johansson.

Efter det så är matchen helt jämn och FBK börjar jobba som ett lag. Det skulle också ge utdelning då Dioh Willams reducerar till 1-3 på straff. Samme Dioh gör även 2-3 innan halvtidsvilan, men det blir tveksamt bortdömt för offside.

Ganska tidigt i andra halvlek har hemmalaget ett skott i ribban, men efter det börjar jakten och FBK spelar mer aggressivt och stressar EIK. Andreas Johansson får en boll i djupled, vinner duell i straffområdet och blir fälld. Straff och 2-3 genom Dioh med 30 min kvar av matchen som nu är helt jämn och det skapas några halvchanser åt båda håll.

Den stora kvitteringschansen skulle också komma, Dioh vänder ut och in på sin markering och skjuter ett skott som slickar stolpens utsida.

– Vi stuvar om och flyttar fram folk och går för poäng när vi slarvar med bollen under kontroll och slår en felpass, omställning med mycket folk framåt och 4-2 i minut 87. Ridå ner och 5-2 som ett brev på posten. Plus till pojkarna som trots katastrofstarten med underläge 0-3 efter 26 minuter gör match av det i resterande 60. Vi har fortfarande allt i egna händer nu när övriga bottenlag också förlorade. Vi ska greja detta tillsammans, avslutar Johansson.

Enskede IK – Fanna BK 5-2 (3-1)

Målen, 1-0 (6) Simon Nildén, 2-0 (8) Filip Sundberg, 3-0 (23) Fabakary Sanneh, 3-1 (43) Dioh Willimas, 3-2 (60) Dioh Williams, 4-2 (87) Filip Sundberg, 5-2 (89) Tobias Enhörning.

Varningar: 2-0

Lämna ett svar