FBK övertygade i seriefinalen!

Fotboll: En stabil insats av Fanna BK P16-17A bäddade för seger i den tidiga seriefinalen hemma mot Upsala IF.

Inledningen av den tidiga seriefinalen mellan FBK och UIF på Fanna IP går snabbt in i ett ställningskrig där inget av lagen tar kommandot. Det kraftiga regnet bidrar med sitt.

Fanna tar dock successivt över spelet och i den 8:e minuten gör Jesper Almqvist 1-0 efter ett fint avslut i bortre hörnet. Förarbetet kommer från Mohammed Mohammadi som pressar deras högerback, vinner bollen och serverar Almqvist ett bra läge.

Därifrån tar Fanna över helt och i den 10:e minuten gör Mohammadi 2-0. Sex minuter senare är Mohammadi framme igen och gör 3-0, vackert frispelad av en för dagen dominant Oliver Wikell.

I den 21:e minuten släcker Fanna, ett annars duktigt Upsala IFs förhoppningar. William Eklund tar påpassligt tillvara på en retur och sätter dit 4-0. UIF sticker upp med jämna mellanrum och är inte helt ofarliga. Fanna BKs målvakt Simon Höjding svarar för en väldigt stabil insats med några fina räddningar i sin debut på hemmaplan.

Efter 30 minuter väljer FBK-tränaren Ali Fares att ta till en säkerhetsåtgärd, plockar av viktiga Nelton Beckeld, som har dragits med en skada. Fanna lyckas ändå kontrollera matchen och går in i halvtidsvila med 4-0 i ryggen.

– Vi pratar om att inte slappna av och att fortsätta etablera spelet på motståndarnas planhalva. Fokus ligger i att fortsätta flytta bollen och inte ge motståndarna en chans att komma in i matchen, berättar FBK-tränaren.

Det hinner bara gå två minuter av andra halvlek innan Fanna BK gör 5-0. Arvid Lundemo vänder upp fint och slår bollen i djupled till Mohammadi som placerar in sitt tredje mål för dagen.

– Kul för honom som dessutom gör sin debut för oss idag.

Därefter byter FBK och UIF målchanser utan att något av lagen lyckas göra mål. Det dröjer till den 85:e minuten innan Fanna gör 6-0, efter ett fint samarbete av två inhoppare. Winston Roos spelar in bollen till Eliot Huhtala som kan trycka in bollen bakom UIFs målvakt.

– Vi gör en bra match och visar återigen att vi är svåra att möta. Jag är väldigt nöjd med hur laget har agerat i de tre inledande matcherna. Oavsett vem som spelar så ser vi att det finns en trygghet i grundspelet, vilket är väldigt skönt. Vi har gjort en satsning på våra ungdomar och det är kul att se hur de har utvecklats, avslutar FBK-tränaren.

Fanna BK – Upsala IF 6-0 (4-0)

Målen, 1-0 (7) Jesper Almqvist, 2-0 (10) Mohammad Mohammadi, 3-0 (15) Mohammad Mohammadi, 4-0 (20) William Eklund, 5-0 (47) Mohammad Mohammadi, 6-0 (85) Eliot Huhtala.

Spelarbetyg FBK:


Mohammed Mohammadi


Jesper Almqvist


William Eklund

Övriga resultat & tabell >>>

Logga

Lämna ett svar