FBK övertygade i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Fanna BK P16-17 var numret större i derbyt hemma mot Håbo FF.

– Vi får bra flyt i spelet i mitten av första halvlek och det går inte att klaga på effektiviteten, säger FBK-tränaren Ali Fares.

Fanna inleder matchen passivt och har det jobbigt första 10:e minuterna. Håbo tar initiativet och skapar flera hörnor på kort tid. Gästernas utdelningen uteblir dock och istället är det Fanna som växer in i matchen och blir det spelförande laget.

Foto: Kent Lundqvist

Fanna får betalt för det fina spelet och i den 18:e minuten gör Mohammad Mohammadi 1-0. Kort därefter gör han även 2-0 efter ett väldigt vackert anfall som börjar hos mittbackarna.

– Det är ett mål som visar att vi kan omsätta det vi har tränat på till match, säger Fares.

Foto: Kent Lundqvist

Med halvtimmen spelad så trollar sig högerbacken Abed Ebrahim fram längs kanten och gör 3-0. Fanna lyckas även göra 4-0 på ett friläge genom Arvid Lundemo. Håbo bjuder trots allt på bra motstånd och reducerar till 1-4 innan halvtidsvilan.

Foto: Kent Lundqvist

Tidigt i andra halvlek tar Fanna udden av Håbos entusiasm med ett 5-1 mål signerat Lundemo, som därmed gör sitt andra för dagen. Fanna har därefter full kontroll på tillställningen.

Foto: Kent Lundqvist

I mitten av andra halvlek kan Henrik Edholm raka in 6-1 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

Slutresultatet skrivs till 7-1 när Filip Almqvist säkert placerar in en straff i den 80:e minuten.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi har många bra sekvenser i matchen, men får även en del att tänka på inför nästa match. Det känns skönt att omstarten av seriespelet är avklarad och det ska bli kul att bygga vidare på den här segern. Vi gör en stabil insats och är trygga i grundspelet. Jag vet att vi kan prestera bättre, men det är svårt att vara missnöjd en dag som denna, avslutar Fares.

Fanna BK – Håbo FF 7-1 (4-1)

Målen, 1-0 (14) Mohammad Mohammadi, 2-0 (18) Mohammad Mohammadi, 3-0 (30) Abed Ebrahim, 4-0 (34) Arvid Lundemo, 4-1 (38) Jesper Heldesjö, 5-1 (47) Arvid Lundemo, 6-1 (72) Henrik Edholm, 7-1 (86) Filip Almqvist

Spelarbetyg FBK:


Abed Ebrahim


Hampus Östman


Nelton Beckeld

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar