FBK orkade inte vinna!

Foto: Kent Lundqvist

Fysiken spökade när Fanna BK tappade en tillsynes kassaskåpssäker seger hemma mot Forsby FF i damtvåan.

– Det var påtagligt att det var orken som gjorde att vi inte kunde vinna den här matchen och det känns surt, medger tränare Lennart ”Ramen” Ramstedt.

Det var ett laddat FBK som kom till start hemma mot FFF och dessutom med en comebackande Josefine Thörnlund i laget. Hennes blotta närvaro gjorde skillnad!

Foto: Kent Lundqvist

– Jo det var kul men lite ovant 😅 kommer nog ta lite tid att komma in i det igen. Måste få igång självförtroendet och våga mer, berättar Josefine om sin comeback på Fanna IP och FBK.

Hemmalaget tar också ett tidigt grepp om matchen och det är signerat Thörnlund som slår sin bevakare på vänsterkanten och sätter in bollen bra på Rebecca Sandbring och hon i sin tur hittar en fristående Ronja Aldén som trycker in 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är alltid lika kul och skönt att få göra mål, berättar målskytten.

FBK fortsätter sedan att trycka på för mer och utdelningen låter inte vänta. Med kvarten spelad får hemmalaget en frispark som Rebecca Sandbring trycker in till 2-0 och nu är greppet kopplat.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så höjer sig gästande FFF och skapar ett par heta chanser där framför allt Julia Nilsson firar framgångar på sin högerkant, men mitt i den pressen som kommer FBK på en omställning där Aldén sprintar ifrån sina bevakare och iskallt trycker upp 3-0 i taket bakom gästernas keeper – Moa Zakrisson.

Foto: Kent Lundqvist

Bara sekunder efter det målet är gästernas bäste spelare – Johanna Lagerlund igenom , men hemmalagets målvakt – Sofie Fredriksson gör en strålande parad och räddar.

Foto: Kent Lundqvist

I slutet av halvleken mattas FBK mer än lovligt och det straffar FFF. I den 38:e minuten får gästerna en frispark och i högen av spelare framför mål reducerar Anna Kolmin till 1-3 och med sekunder kvar av halvleken kommer också 2-3 på en vänsterhörna som samme Kolmin nickar i mål bakom en chanslös Lagerlund.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi har det förvånansvärt svårt på de fasta situationerna där vi försöker spela zon, men lyckas ganska dåligt, medger ”Ramen som annars var nöjd med första halvlek.

Den andra halvleken går till gästerna som dominerar bollinnehavet, men sett till målchanser skulle det komma att vara helt lika. I den 53:e minuten är det nära för hemmalaget då Thörnlund jobbar fram en boll till Louise Görling som skjuter precis utanför i bra läge på vänsterkanten.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga timmen spelad av matchen intensifieras matchen ordentligt. 62:a minuten – nick i ribbans underkant på en vänsterhörna av gästernas Julia Nilsson, farlig frispark av Sandbring i den 67:e som Zakrisson har stora problem att rädda, 68:e är Aldén igenom men Zakrisson räddar och sekunder senare så bryter ny inbytte Matilda Sojé fram på vänsterkanten och sätter in bollen perfekt i boxen, men Görling hinner inte på den.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så lugnar matchen ned sig en smula och FBK som tvingas byta ut Thörnlund tappar i det centrala spelet.

– Foten stukade jag på träning och efter ett par motlägg gick det inte länge. Men tror och hoppas att den snart känns bättre, berättar Thörnlund.

Slutskedet av matchen blir dramatisk och gästerna flyttar fram allt dem har för att få till en kvittering och i den 85:e minuten är det nära. Friläge för Johanna Lagerlund, men Fredriksson dyker och gör en fantastisk räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Fyra minuter senare så kommer en sekvens om är olycklig, oreda i FBK defensiven och man tvingas riva i straffområdet med en tilldömd straff som konsekvens. Den straffen trycker Denise Larsson in skoningslöst och det är 3-3.

Foto: Kent Lundqvist

Det var dock inte slut där, hemmalaget lyckas vaska fram en målchans till Sandbring lyckas hitta en framsprintande Aldén, men denna gång fanns inte explosiviteten att rycka ifrån bevakaren som i sista stund lyckas få en täckande fot på avslutet.

Foto: Kent Lundqvist

– Riktigt surt att vi inte vinner den här matchen, säger Aldén. Jag var ganska trött och orkade inte riktigt i det avgörande läget här på slutet. Men det här visar att vi är på gång och jag tror vi har en bra chans nu mot alla lag i serien.

– Jag håller med, säger ”Ramen”. Det är surt att tappa en 3-0 ledning och jag tycker vi skapar chanser att göra fler mål och så här bra har det inte sett ut på hela säsongen, så det lovar gott. Många som gör det bra idag men Ronja Aldén var grymt bra.

Fanna BK – Forsby FF 3-3 (3-2)

Målen: 1-0 (4) Ronja Aldén, 2-0 (15) Rebecca Sandbring, 3-0 (26) Ronja Aldén, 3-1 (38) Anna Kolmin, 3-2 (45) Anna Kolmin, 3-3 (89) Denise Larsson.

Varningar: 1-2

Publik: 67

Spelarbetyg FBK:


Rebecca Sandbring


Josefine Thörnlund


Ronja Aldén

 

Resultat & Tabell >>>

Lämna ett svar