FBK orkade inte hela vägen.

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK gjorde en mycket bra bortamatch mot Östhammars SK i Damtrean men orkade inte hela vägen.

FBK tvingades göra fyra förändringar från segermatchen mot Gimo pga sjukdomar och andra aktiviteter: Louise Görling, Elvina Klaman, Ida Lundén och Sandra Åkerman stod på frånvarolistan.

– Men vi kom iväg med ett riktigt starkt lag, berättar FBK-tränaren Henrik Norell.

I första halvlek så spelar FBK med ett bra tålamod, fyndigt anfallsspel, hittar in centralt och får med sig mycket folk i anfallen.

– Tjejerna skapar flera bra lägen där vi springer ifrån deras försvar. Sedan gör de 1-0 i 17 min på en omställning.

FBK fortsätter att spela bra och har bland annat en frispark som Louise Welén dundrar i kryssribban med sin vänsterfot.

– Vi går in i halvtid och känner att vi gjort en riktigt bra halvlek och att resultatet inte speglar resultatet. Vi pratar om att vi behöver göra några små justeringar och vara lite mer skärpta i avsluten.

I andra halvlek blir det lite ombytta roller. ÖSK sätter hög press på FBK och då börjar laget slå lite längre bollar och hamnar lite för lågt.

– De pumpar på och skapar chanser, men nu är det vi som får utdelning på en omställning. Louise Welén sätter en boll på djupet där det blir ett missförstånd i hemmalagets backlinje och Maja Olsson kan göra 1-1.

Efter målet får FBK en lite bättre period på 10-15 minuter, trots det gör hemmalaget ganska omgående 2-1. FBK får några halvchanser och borde nog fått med sig en straff. Istället är det ÖSK som avgör matchen med att gör 3-1 och 4-1 sista 10 minuterna.

– Vi gör trots förlusten en bra match och riktigt kul att se Agnes Åkerman göra debut i A-laget på ett mycket bra sätt. Vi har flera spelare som får spela på lite ovana positioner och gör det bra. Vi visar att vi är på rätt väg och kan hota topplagen när vi spelar vårt spel. Nu laddar vi för bortamatch nästa söndag mot Knivsta IK och då går vi för årets första bortaseger, avslutar FBK-tränare Henrik Norell.

Östhammars SK – Fanna BK 4-1 (1-0)

Målskytt FBK: Maja Olsson.

Varningar: 0-1
Publik: 50

Lämna ett svar