FBK kvitterade ut en bra försäsong.

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Fanna BK rättade ut en hel del frågetecken i genrepet hemma mot Fagersta Södra IK.

– Ja, jag fick en hel del bra svar i den här matchen, men jag fick också med mig en hel del bra och nya frågor inför söndagens premiär, säger nye FBK-tränaren Karwan Zarifnejad https://lokalsport.nu/fanna-bk-har-klart-med-ny-tranare/

Det var två fördetta div.2 lag som drabbade samman på Fanna IP och det blev en minst sagt krampaktig inledning för hemmalaget. Gästerna kunde tämligen enkelt ta ledningen med 1-0 redan i matchens 2:a minut där ett inspel från kanten nickas ner till en fristående Kristian Franklin Lee-Him som överlistar hemma-keepern Teo Rydstedt.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev sedan ett ganska mediokert spel av båda lagen som ville mer än vad dem behärskade för stunden. Med knappa halvtimmen spelad så gör gästerna 0-2. På en frispark, slagen av Joakim Larsson, tar bollen i muren och går i mål.

Foto: Kent Lundqvist

FBK skulle dock få sista ordet i halvleken. Med kanske halvlekens bästa spel så ställer hemmalaget om där Lukas Nyman hittar pigge Ali Reza som förlänger till Bender Abduselam Beyan som reducerar till 1-2 innan halvtidsvilan.

Foto: Kent Lundqvist

– En ganska tveksam halvlek av oss där vi inte riktigt går in i duellerna och vinner för lite bollar i vår press. Vi behöver gå in tuffare i kampen om bollen och vara mer tålmodiga i spelet med bollen, menar Karwan.

Det skulle komma att bli betydligt bättre i den andra halvleken som ägs av hemmalaget. Nu får man bättre höjd i det defensiva spelet och vinner allt fler dueller vilket ger bra omställningslägen där planens gigant – Lukas Nyman låg bakom det mesta.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga timmen spelad så kommer utdelningen. På en frispark slagen av Servan Alagöz kommer mittbacken Asmir Suljicic först på bollen och nickar in kvitteringen till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Det var rättvist sett till matchbilden och nu tar FBK över matchen helt och hållet. Ganska omgående efter kvitteringen så jobbar hemmalaget fast bollen offensivt och efter ett bra skott som tar i ett täck så landar bollen hos en fristående Mohamed Amin som kan trycka in 3-2.

Foto: Kent Lundqvist

Det är sedan mycket nära att FBK stänger matchen när Reza har ett friläge, men avslutet räddas av gästernas keeper – Daniele Filippi.

Foto: Kent Lundqvist

FBK byter sedan nästa hela laget och det förändrar ändå inte matchbilden. FBK äger spelet mot ett Fagersta som ser trötta ut och tappar ganska ordentligt i sin organisation vilket ger hemmalaget hav av ytor att jobba med i spelet med boll.

Foto: Kent Lundqvist

Gästernas bästa och enda målchans i andra halvlek kommer i slutskedet av matchen där inbytte FBK-målvakten Tim Svensson, från klubbens fantastiska P16/17 lag, får sträcka ut och rädda en bra slagen frispark till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

FBK har innan slutsignalen en jättechans att utöka sin ledning då Ismael Abdi friställer Amir Vukalic, men avslutet går högt och utanför.

Foto: Kent Lundqvist

– En klart bättre andra halvlek av oss där vi vinner mer dueller och återtagsspelet är ganska bra. Det var två lag som ville föra spelet, men jag tycker att vi lyckas bäst och här i andra så skapar vi också det mesta och det bästa. Påtagligt att det är första matchen, men jag är ändå ganska nöjd med vad jag fick se och att vi vinner. Vi har dock en hel del kvar att jobba med och framför allt tålamodet i spelet med boll, avslutar FBK-tränaren.

Fanna BK – Fagersta Södra IK 3-2 (1-2)

Målen, 0-1 (2) Kristian Franklin Lee-Him, 0-2 (26) Joakim Larsson, 1-2 (37) Bender Abduselam Beyan, 2-2 (61) Asmir Suljicic, 3-2 (69) Mohamed Amin.

Spelarbetyg FBK:


Lukas Nyman


Asmir Suljicic


Ali Reza

Lämna ett svar