FBK kunde inte rubba tabelltvåan.

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK lyckades inte rå på tabelltvåan Månkarbo IF i Damtreans sista omgång.

– Men vi gör en bra match och kämpar och sliter. Vi har tagit stora kliv under hösten och har vunnit mot lagen i våran region av tabellen samt att vi nu utmanar lagen i toppen av tabellen, berättar FBK-tränaren Henrik Norell.

Det var ett tappert FBK som stred bra i de första halvleken, men hade inte marginalerna på sin sida. Det var hemmalaget som kunde gå till halvtidsvila i ledning med 2-0 efter två sena mål.

I den andra halvan av matchen så fortsätter FBK att stå upp bra. Det resulterar dock inte i något offensivt resultat vilket gör att MIF får med sig tre poäng.

– Idag var MIF bättre och lite mer effektiva(trots deras straffmiss). Hade vi haft turen på vår sida så hade vi kunnat ta ledningen i första halvlek, berättar FBK-tränaren som summerar säsongen:

– Skall jag summera året så tycker jag att tjejerna gjort enorma framsteg hela tiden. Jag är riktigt nöjd med hur det sett ut under hösten. Vi tar poäng i hälften av våra matcher och målet var att hänga kvar. Nu blir vi 7:a och nästa år skall vi ta några placeringar. Redan under måndagen börjar planeringen för 2020 och vi kommer att börja göra klart med hur truppen ser ut. Vi kommer att jobba in 3-4 spelare till och se över möjlighet att starta upp Fanna BK Dam 2 redan till nästa år.

Fanna BK – Månkarbo IF 0-2 (0-2)

Målen: 0-1 (35) Emelie Olsson, 0-2 (42) Therese Söderlind.

Publik: 58

Lämna ett svar