FBK kryssade!

Michaela Lennvall Suomela tvåmålsskytt. Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK tog poäng trots att spelet inte var på topp hemma mot Gimo IF FK i damtvåans 16:e omgång.

– Hur konstig det än kan låta så gör vi bra match, men tar ändå poäng, menar FBK-tränaren Lennart ”Ramen” Ramstedt.

Det startar inget bra för FBK som spelade passivt och det straffade gästerna med att göra både 0-1 och 0-2 innan det var spelat 20 minuter av matchen. FBK skulle dock komma tillbaka innan halvtidsvilan och reducera till 1-2 på en frispark slagen av Michaela Lennvall Suomela.

– Ingen bra halvlek egentligen och en start på matchen som inte var vad vi hoppats på. Skönt att vi kan komma tillbaka och reducera innan halvtidsvilan, säger ”Ramen”.

I den andra halvleken får FBK tidigt utdelning och återigen är det på en frispark. Det är Michaela Lennvall Suomela som slår den igen och bollen rinner rakt igenom högen av spelare i offensiv box direkt i mål till 2-2 med 11:a minuter spelat.

Det står sedan och väger i spelet, men det är tillslut gästande Gimo som återtar ledningen med dryga timmen spelad när Jenny Enqvist Pettersson gör 2-3. Repliken från hemmalaget låter inte vänta länge. Tre minuter senare håller sig Ronja Aldén framme och kvitterar till 3-3. Det var ett resultat som stod sig matchtiden ut.

– Ett ganska rättvist resultat sett till matchbilden över 90 minuter. Bra med poäng, men jag kan inte vara nöjd med hur vi genomför matchen då det var ganska svagt spel av oss och framför allt i kampen, summerar FBK-tränaren som ger Pernilla Linder och Louise Görling extra plus för sina insatser i matchen.

Fanna BK – Gimo IF FK 3-3 (1-2)

Målen: 0-1 (10) Emmy Pettersson, 0-2 (17) Fredrika Fast Örneholm, 1-2 (36) Michaela Lennvall Suomela, 2-2 (56) Michaela Lennvall Suomela, 2-3 (66) Jenny Enqvist Pettersson, 3-3 (69) Ronja Aldén.

Publik: 24

 

Lämna ett svar