FBK kom till korta på Bälinge IP!

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK F16/17 kom tillkorta i bortamatchen mot Bälinge IF som var numret större i allt.

– Bälinge var klassen bättre än oss, de var aggressiva i 90 minuter och gav oss inte en chans att etablera ett eget spel, berättar FBK-tränaren Fredrik Johansson.

Hemmalaget Bälinge rivstartar matchen och etablerar och ett jätte tryck på FBK som får slita för att freda sig i egen box. Det var skott i ribban och stolpen samt flera kvalificerade räddningar av för dagen en storspelande Ellen Ågren i FBK målet.

I 37 min kunde inte ens Ellen rädda FBK från ett baklängesmål, som hängt i luften hela halvleken. 1-0 stod sig sedan in i en välbehövlig halvtidsvila för gästerna.

Fanna försöker ändra spelsystem till 3-4-3 i andra för att få fart framåt, men blev lätt nertagna av ett bollskickligt Bälinge.

Hemmalaget fortsätter att skölja över FBK och gör mycket rättvist 2-0 och 3-0 som kunde vart större siffror om inte Ellen storspelat i Fanna målet.

– Vi kommer aldrig in i matchen och tar inte jobbet för att kunna matcha Bälinge idag. Det var en sån dag när inget studsade vår väg.  Extra + till Ellen Ågren i målet, avslutar FBK-tränaren.

Bälinge IF – Fanna BK 3-0 (1-0)

Nya tag för FBK på söndag då Uppsala IF kommer till Fanna IP på besök. Matchstart: kl.15,15.

Lämna ett svar