FBK har fortsatt grepp om seriesegern.

Micael Tuhkanen poängräddare. Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Tabellettan Fanna BK krigade till sig en viktig poäng borta mot tabelltvåan Märsta IK.

– En välspelad toppmatch som vi hanterar väldigt bra i stora perioder. Grabbarna gör en gedigen insats, berättar FBK-tränare Ali Fares.

Det skulle komma att bli en match med mycket känslor och en jämn tillställning.

– Vi inleder bra men sen tar Märsta över och spelar bra. De tar även ledningen rättvist. Efter det gör vi en liten justering i formationen och sätter högre press på Märsta. Vi kvitterar rättvist innan halvtid.

I den andra halvleken var det MIK som återtog ledningen efter att Elvis Mashilingi hittat rätt bakom FBK keepern Viktor Silén. Efter det så var det jakt på kvittering och poäng för FBK mot ett MIK som behävde en seger efter att ha förlorat med 3-0 i förra omgången och tappat mark på FBK.

En poäng skulle betyda att FBK med tre omgångar kvar bara behöver två poäng för att helt säkra seriesegern. Tiden började dock rinna ut, men med minuten kvar att spela av ordinarie matchtid så kliver Micael Tuhkanen fram och gör det så viktiga 2-2 målet.

– Vi äger stora delar av andra halvlek och har en del chanser att göra fler mål. Het match med mycket känslor, avslutar Fares.

Märsta IK – Fanna BK 2-2 (1-1)

Målen, 1-0 (7) Moses Hoffman, 1-1 (43) Leonard Levenhagen, 2-1 (53) Elvis Mashilingi, 2-2 (89) Micael Tuhkanen.

Gula Kort: 5-0
Publik: 153

Övriga resultat och tabell >>>

Lämna ett svar