FBK grepp sista halmstrået!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Fanna BK vann 6 poängsmatchen hemma mot Uppsala – Kurd FK.

FBK behövde vinna hemma mot UKFK för att ha en chans att fixa ett nytt kontrakt och det gjorde man!

– Skön seger med 3-1. Kurd börjar matchen bäst och sårar oss med djupledspassningar och på en sådan missar vi att täcka upp vilket gav 0-1. Vi har svårt att hitta rytmen och är ivriga/övertända på att komma till avslut Kurd får lite för mycket tid/ytor första 15-20 minuterna, berättar Fredrik Johansson.

FBK kommer igång, får längre anfall och vinner en hörna i minut 26 som Sirwan Zarifnejad nickar i mål till 1-1.

– Vi fortsätter att vara bollförare när det blir en hård närkamp och direkt Rött kort på en Kurd-spelare som spelade med dobbarna först, berättar Johansson

Efter det så får FBK ytor och tid att rulla runt, men utan att skapa några riktigt bra chanser.

– Vi justerar lite i halvtid och ska flytta bollen och låta dom trötta ut sig så kommer chanserna, menar Johansson.

Mycket riktig så skapar FBK 2-3 topplägen som dom dock bränner och man börjar tänka att det blir en ”sådan där” dag igen? Många chanser utan att få dit bollen.

– Vi fortsätter att dominera och chanserna duggar tätt innan Allan Kosik får ytterligare ett friläge och slår in 2-1 i minut 76, mycket snyggt framspelad av junioren Nelton Beckeld (mycket bra inhopp), berättar Johansson.

Det rullar sedan på och det är bara en tidsfråga innan 3-1 ska komma för nu är Kurd trötta och FBK rullar upp dom gång på gång.

– Vi gör också 3-1 i minut 82 och återigen är det Allan snyggt framspelad av Mahmoud Messaoudi. Vi har bud på 4 och 5, men är lite ivriga i lägena. En mycket skön seger och vi lever vidare, avslutar Johansson.

Fanna BK – Uppsala – Kurd FK 3-1 (1-1)

Målskyttar FBK: Allan Sulaiman 2, Sirwan Zarifnejad.

Allan Kosik

Sirwan Zarifnejad

Nelton Beckeld

Övriga resultat och tabell >>>

Lämna ett svar