FBK glänste på IP!

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Fanna BK P16/17 var numret större i allt när man mer eller mindre skrotade IK Sirius på hemmaplan.

Det som skulle bli en tight och tuff match på förhand mellan två av seriefavoriterna kom att bli spel mot ett mål. FBK som kom med en övertygade premiärseger bort mot Bälinge med 9-2 tog kommandot omgående och lät sedan aldrig Sirius få komma in i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Tycker vi öppnar starkt och håller en bra höjd i hela vårt spel där vi inte låter Sirius andas en sekund med bollen, säger FBK-tränare Ali Fares.

Det kan man lugnt säga, alla försök från Sirius att sätta upp spel trasades sönder omgående med en sylvass press av FBK som mer eller mindre skrotade gästerna. Redan i den 4:e minuten skapar FBK en dubbelchans i boxen, men gästernas målvakt lyckas avvärja med besvär.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa 20 minuter spelat ringde det första gången. Starkt duellspel och återtagande av boll bäddade för en bra chans och då gör Arvid Lundemo snyggt och prydligt 1-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

FBK radar sedan upp chanser att utöka sin ledning innan halvtidsvilan. Melker Lindblad har ett vasst avslut som går i stolpen och ut igen, Joel Dahm har ett fritt läge i boxen efter ett snyggt spel på liten yta, men avslutet räddas.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra halvlek där vi hittar rätt allt som oftast i både spelet med och utan boll. Vi kan bli lite vassare när läget skapas då 1-0 är en tunn ledning, annars är jag rätt nöjd, säger Fares på väg ut till andra halvlek.

FBK fortsätter att dominera stort i spelet och Sirius kommer knappt över på offensiv planhalva. När de gör det så möter dem på en solid och stark defensiv med superlöftet Djotodia Felix Yerengaba i spetsen.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle bara dröja till den 56:e matchminuten innan nästa mål faller. Liam Strömberg vänder och vrider på Sirius defensiven innan han trycker in 2-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

FBK fortsätter sedan att långtidsparkera på offensiv planhalva med fullständigt bländande spel och med dryga timmen spelad är det nära igen. Oliver Wikell slår en riktigt bra frispark i ribban och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar dock inte många sekunder så ligger bollen i mål. I högerinnerposition så trycker Melker Lindblad in 3-0 för hemmalaget och nu går luften ur gästerna fullständigt.

Foto: Kent Lundqvist

FBK avslutar matchen skoningslöst och jagar livet ur stackars Sirius. Man kostar på sig att missa en straff innan Victor Dahlin efter bra spel fastställer slutresultatet till 4-0 med en kanon via ribban och i mål.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag är väldigt nöjd med resultatet. Visst vi kanske kunde gjort något mål till på våra chanser, men som helhet så är vi nöjda. Helheten ger ett bra intryck och jag ser att vi tar steg varje gång nu när vi matcher som lag och det är kul. Skall bli kul att se vart den här säsongen tar vägen, avslutar FBK-tränaren.

Fanna BK – IK Sirius 4-0 (1-0)

Målen, 1-0 (18) Arvid Lundemo, 2-0 (56) Liam Strömberg, 3-0 (71) Melker Lindblad, 4-0 (88) Victor Dahlin.

Spelarbetyg FBK:


Oliver Wikell


Djotodia Felix Yerengaba


Jesper Almqvist/William Eklund

Lämna ett svar