FBK går för att cementera seriesegern!

Foto: Kent Lundqvist

Tabellettan Fanna BK har idag chansen att cementera platsen som tabelletta i Herrtrean borta mot Värtans IK.

Två omgångar återstår av säsongen och FBK spelar borta mot Värtan som inte har något att spela för som tabellfyra. 6p och 14 +mål har laget tillgodo på jagande IFK Österåker som idag spelar hemma mot IFK Uppsala.

Det skall såklart till ett smärre mirakel om FBK skall missa seriesegern och avancemang, men bollen är rund osv…

Dagens bortamatch är ingen ”walk in the park” då man ställs mot ett fromstrakt Värtan som de senaste omgångarna fått upp farten igen där man i förra omgången vann lätt hemma mot IK Franke.

– Det kommer krävas otroligt hårt arbete mot formstarka Värtan. Vi behöver vara ödmjuka inför uppgiften och ha tålamod, berättar FBK-tränaren Alexander Alan.

Hur har veckans förberedelser varit och vad vill du se i spelet idag?

– Veckans träningar har varit väldigt bra med en hel del springa och spela fotboll. Jag vill att vi återgår till att våga med våra grunder igen och spelar smart som vi gjort under hela säsongen.

I truppen så är Leonardo Scienza tillbaka efter avstängning och dessutom är Pedro Eller som gjorde alla tre målen hemma mot Värtan tillbaka.

– Det sker alltid ändringar hos oss känns det som. Markus Hammartång åter på skadelistan tyvärr och Viktor Silen fortsatt sjuk, avslutar FBK-tränaren.

Senaste mötet: FBK vs VIK 3-1 (0-1)
Läs om den matchen här >>>

Matchstart: VIK vs FBK 14:00 på Apalby IP.

Lämna ett svar