FBK fortsätter att vinna.

Johan Eriksson tre mål i matchen. Bild: FBK

Herrfotboll: Fanna BK svarade för en riktigt bra första halvlek som avgjorde hemmamatchen mot div.3 laget IK Viljan från Strängnäs.

FBK får en smakstart på hemmamatchen mot där Johan Eriksson gör 1-0 i den andra matchminuten, 2-0 i anfallet efter där Markus Thorell är sist på bollen, 9:e minuten gör Eriksson sitt andra mål i matchen vilket ger 3-0.

FBK fortsätter sedan at trumma på med bra spel och Eriksson fullbordar sitt hattrick med att göra 4-0 och Andreas Larsson skulle trycka in 5-0 med frispark rätt upp i nättaket innan halvtidsvilan.

– Bra första halvlek som vi har full kontroll på. Många fina sekvenser och stor ledning i paus, berättar FBK-tränaren Ali Fares.

Viljan ut mer desperata i andra halvlek och vinner bollar högt upp i banan, vilket gör att FBK tappar linjerna i sitt spel. Det resulterar i en reducering till 1-5 med fem minuter spelat då hemmalaget slavar på mittplan och viljan ställer om och sätter en boll i djupled som resulterar.

Det skulle fortsätta och med knappa timmen spelad så kommer även 2-5. FBK höjer sig sedan i det defensiva spelet och stänger ned gästernas spel med boll vilket gör att det inte faller fler mål i matchen.

– Släpper in Viljan i andra halvlek då vi inte är lika påkopplade. Jobbar oss dock in i matchen igen och har bra koll sista 20, avslutar Fares.

Fanna BK – IK Viljan 5-2 (5-0)

Målskytt FBK: Johan Eriksson 3, Markus Thorell, Andreas Larsson.

Lämna ett svar