FBK fortsatt obesegrade!

Leonardo Scienza inblandade i alla mål för FBK. Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK är fortsatt obesegrade nykomlingar i herrarnas div.3 – En riktigt vass första halvlek fällde avgörandet hemma mot topplaget BKV Norrtälje.

– Ja, vi gör verkligen en riktigt bra första halvlek och jag är verkligen stolt över killarna. Vi vinner och även om det tillslut satt hårt inne så var vi värda tre poäng, säger FBK-tränaren Alexander Alan.

Det var ett laddat FBK som stod i startgroparna när hemmamatchen mot ett bra BKV startade.

Foto: Kent Lundqvist

Men det var gästerna som hade den första heta målchansen när Emil Freij får ett perfekt instick som tvingar hemmamålvakten Joakim Lindau till en bra räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan är det nästan bara FBK i den första halvleken där man visar upp ett bländande spel. I den 13:e minuten så vaskar hemmalaget fram en dubbelhörna som resulterar. Leonardo Scienza presterar i vänsterinnerposition och sätter ett inspel hårt och lågt centralt i boxen där bollen studsar på Markus Hammartång in i mål till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

FBK fortsätter att dominera i spelet och får gästerna att slita hårt för att freda sitt mål. Med 24 minuter spelat så står Micael Thukanen för en bra bollstöld och sätter bollen på Scienza som med ett kliniskt instick friställer Ahmed Kanjou och han gör 2-0 med ett bra avslut bakom en chanslös Linus Dahlgren i BKV målet.

Foto: Kent Lundqvist

BKV är nära en reducering med 37 minuter spelat då Zackarias Laprasit tar sig fram på sin högerkant och slår ett inlägg som blir till ett avslut som tvingar Lindau att sträcka ut och tippa bollen i ribban och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Avslutningen går klart till FBK som har ett avslut i stolpen av Marcelo Oliviera. Han tar dock ganska omgående en gruvlig revansch. Det är Scienza som presterar centralt på mittfältet och hittar Marcelo som friställd mot en utrusande Dahlgren briljant lobbar in 3-0.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra halvleken blir ganska naturligt mer tillknäppt och mer bevakande av hemmalaget vilket ger BKV mer att säga till om och det är farligt flera gånger om. En boll i ribban via Lindau och Bruna Dal Monte räddar en boll på mållinjen.

Foto: Kent Lundqvist

FBK blixtrar till i minut 75 och borde ha stängt matchen i detta skede. Abir Karim jättechans på ett inlägg – Dahlgren räddar, Marcello i bra läge, men träffar stolpen och Scienza friställd i boxen – Dahlgren räddar igen.

Foto: Kent Lundqvist

FBK gör sedan ett trippelbyte som sånär kostar hemmalaget segern, inte för att någon av de som kommer in gör det dåligt, men FBK tappar nu all rytm i matchen och det kostar 1-3 och 2-3 på korttid genom Oskar Kiianlinna. Det blir en spännande avslutning där BKV jagar en kvittering, men FBK håller undan och vinner rättvist sett till 90 + minuter.

Foto: Kent Lundqvist

– Det blir en onödig utveckling på matchen här i slutet där det är påtagligt att vi saknar rutin på den här nivån. Vi stressar och söker mer mål istället för att jobba kallare och spela av matchen, här har vi kvar att lära. Det är mycket som är bra i matchen, men vi kvitterar också ut att vi har en del kvar att utveckla för att det skall vara bra i 90 minuter, summerar FBK-tränaren.

Fanna BK – BKV Norrtälje 3-2 (3-0)

Målen,1-0 (13) Markus Hammartång, 2-0 (24) Ahmed Kanjou, 3-0 (45+1) Marcelo Oliviera, 3-1 (85) Oskar Kiianlinna, 3-2 (89) Oskar Kiianlinna.

Publik: 89

Spelarbetyg FBK:


Micael Thukanen


Leonardo Scienza


Bruno Dal Monte/Markus Thorell

One Response to FBK fortsatt obesegrade!

Lämna ett svar