FBK firade 60år med en ny viktoria.

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Fanna BK firade 60 år med att ta tre nya poäng hemma mot ett bra BKV Norrtälje.

Det skulle dock bli en mycket tuff uppgift för jubilaren som fick slita för de trepoängen hemma mot BKV som inte alls var på plats för att jaga någon ynka poäng genom att parkera bussen.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja det blev tuff för oss där ute och vi hade i långa stunder problem med deras sätt att genomföra matchen, men skönt att vi kan reda ut det, medger FBK-tränaren Ali Fares.

FBK startar optimistiskt, men sedan var det i mångt och mycket en ganska händelsefattig första halvleken där lagen tog ut varandra. Mot slutet av halvleken så skulle FBK koppla ett grepp och då kommer också chanserna.

Foto: Kent Lundqvist

Andreas ”Tosse” Larsson har en sylvass frispark som rädda till hörna av gästernas keeper Alexander Berglund, Abed Ebrahim har ett bra läge i boxen, men avslutet går både över och utanför,  Rami Abbas i samma läge någon minuten senare och skjuter över och i de sista sekunderna så tar Micael Tuhkanen ett bra initiativ och avslutar bra, men Berglund räddar.

Foto: Kent Lundqvist

– Känslan är att vi borde gjort något mål i de här halvleken, menar Fares.

I den andra halvlekens inledning så är det påtagligt att FBK vill höja tempot i matchen, men det stannar allt som oftast i den sista delen av offensiven där man inte riktigt har tålamodet och vänta på rätt läge.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa 10 minuter spelar så utmanar Leonard Levenhagen i offensiv box och en olycklig försvarare sätter ut fot och ben vilket resulterar i en straff för hemmalaget. Den förvaltar ”Tosse” säkert till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

FBK fick blodad tand i det här läget och ligger på för mer, men det öppnar också för kontringar. I den 65:e minuten så kommer en sådan och det skapas ett friläge och chans till kvittering, men hemmakeepern Viktor Silén gör en strålande räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Den sista delen av matchen blir ganska het. Det är två lag som inte ger bort en millimeter av ytor till motståndet. Närmast ett mål är gästerna. En bra slagen frispark av Victor Eklycke går i ribban och ut igen, FBK håller sedan undan med en spelare mindre och tar tre nya poäng.

Foto: Kent Lundqvist

– Vilken pärs, suckar Fares efter slutsignalen. Det var tufft där ute och vi hade stora problem i vissa sekvenser av halvleken. Skönt att vi kan knyta ihop säcken och vinna tre nya poäng trots att spelet inte är på den nivån vi skall och bör vara på. I det stora så är ändå känslan att vi har bra koll på den här matchen och vinner rättvist, kul att vi håller nollan igen, avslutar FBK-tränaren.

Fanna BK – BKV Norrtälje 2 1-0 (0-0)

Målen: 1-0 (49) Andreas Larsson.

Gula Kort: 4-1
Röda Kort: 1-0
Publik: 94

Spelarbetyg FBK:


Markus Hammartång


Viktor Silén


Andreas Larsson

Övriga resultat och tabell >>>

Lämna ett svar