HBK höll inte hela vägen

Foto: Kent Lundqvist

Damfemman: Härnevi BK orkade inte hela vägen hemma mot Tierps IF.

– Ibland är fotboll orättvist. I början av matchen är vi lite segstartade, men tog över matchen mer och mer, säger HBK-ledaren Caroline Mattsson.
HBK fick lite av en mardrömsstart på hemmamatchen mot TIF och var under med 0-2 rean efter 20 minuter spelat. Innan halvtidsvilan så hade dock Julia Karlsson givit HBK hopp när hon reducerar till 1-2.

– Sista kvarten i första spelar vi riktigt bra och vi tar med oss spelet genom hela andra.

I den andra halvleken jagar HBK en kvittering och till slut skulle den komma. I den 77:e matchminuten så kvitterar Fanny Lundberg till 2-2 och nu skulle väl ändå HBK ta poäng eller kanske alla?

Så blev det inte. Gästerna lyckas trycka in 2-3 med tre minuter kvar att spela och då var det fullt ös framåt för att kvittera – igen, men då stänger TIF matchen med att fastställa slutresultatet till 2-4 på stopptid.

– Vi hade många chanser i andra som tyvärr inte gav utdelning och i slutminuterna går vi bort oss och de gör mål på ett av de få farliga anfallen de fått till i andra. Då går luften ur oss och vi släpper in sista av bara farten. Spelmässigt är vi mycket nöjda med matchen, speciellt andra halvlek. Det tar vi med oss till onsdagens match, avslutar HBK-ledaren.

Härnevi BK – Tierps IF 2 2-4 (1-2)

Målskyttar HBK: Julia Karlsson, Fanny Lundberg.

Lämna ett svar