FBK effektivast i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Det blev Fanna BK P14 som kom att vara effektivast när man bortabesegrade ESK i derbyt på Korsängen.

Det var ESK som var absolut piggast i inledningen av derbyt hemma mot FBK och skapade lite halvchanser, men det var gästande FBK som var effektivast och med knappa kvarten spelad så gör också gästerna 0-1 på en chans mitt i boxen.

Foto: Kent Lundqvist

Det är ganska omgående mycket nära att FBK utökar sin ledning då man sätter ett elakt tryck på ESK som får slita för att freda sitt mål.

Foto: Kent Lundqvist

ESK är nära vid ett par tillfällen att kvittera, men effektiviteten var inte på plats. Den bästa chansen har hemmalaget i slutet av de första perioden efter ett inkast, men avslutet på volley mitt i boxen går över.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra perioden är det FBK som öppnar starkast och har en jättechans att utöka sin ledning, men i ett fritt läge så går avslutet precis utanför.

Foto: Kent Lundqvist

ESK jagar sedan en kvittering och spelar sig fram till en bra chans i boxen, men avslutet går i stolpen och ut igen. Ganska omgående så skapas en ny chans, men denna gång räddar gästernas målvakt.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av perioden är det FBK som trycker på och skapar också en bra chans att utöka sin ledning, men 0-1 står sig in i den tredje och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Åter igen är det FBK som startar perioden bäst och har en bra slagen frispark som går i ribbkrysset och ut igen. Efter det blir det ställningskrig fram till det bara är 5-6 minuter kvar att spela. Då får hemmalaget en indirekt frispark som man petar och trycker in till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

FBK skulle dock få sista ordet. I slutminuterna så avgör gästerna på en målvaktsretur som man effektivt förvaltar och gör 1-2.

ESK – Fanna BK 1-2 (0-1,0-0,1-1)

Lämna ett svar