FBK befäster sin plats i toppen!

Foto: Kent Lundqvist

Tabellettan Fanna BK vann en svängig hemmamatch mot IK Franke och behåller därmed sitt grepp om serieledningen i Herrtrean.

– Känns skönt efter rättvis seger. Idag vinner vi för att vi kämpade in i slutet och visade viljan att vinna matchen. Vi mötte ett bra lag som är inkörda på att rulla boll i flera år tillsammans. Men grabbarna visade hjärta och hjärna där ute., säger FBK-tränaren Alexander Alan.

Det skulle komma att bli en match som gick från säker seger och dominans i spelet till slarv och ett nervöst slutskede.

Foto: Kent Lundqvist

FBK dominerade den första halvleken at tar tidigt ledningen med 1-0 genom Haris Bajramovic.

– Läste av Franke fort och stängde för eventuella hot. Som vanligt så skapar vi en hel del chanser och bör göra fler mål.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så fortsätter FBK att hota och skapa chanser som många till antalet och det borde varit avgjort efter 45 spelade minuter. Men i stället så ger man bort en kvittering i slutminuten av första halvlek.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken så blev det en mer öppen match och det svängde rejält på alla plan.


FBK gör 2-1 genom Leonardo Weschenfelder Scienza på straff, men gästerna kommer tillbaka omgående och kvitterar till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Då blixtrar hemmalaget till och får till ett par organiserade anfall vilket resulterar i 3-2 genom Leonardo och 4-2 av Haris. Matchen var avgjord trodde nog många, men det skulle komma att bli ett spännande slut.

Foto: Kent Lundqvist

Franke reducerar till 3-4 med dryga kvarten kvar att spela och inte nog med det så tilldöms gästerna en straff på stopptid, men den straffen räddas tämligen enkelt av hemmakeepern – Viktor Silén.

Foto: Kent Lundqvist

FBK kan inkasserade därmed sin 13:e viktoria för säsongen och befäster därmed sin plats som tabelletta.

– Vi missar öppet mål från 1 meters håll 2 gånger om och gör snygga mål från svåra situationer. Det är roligt att se oss spela, vi har så individuellt duktiga spelare som gör varandra bättre som lag. Om vi kan effektivisera oss så kommer det vara målkalas varje match. Men det kommer väl med träningarna antar jag så jag får skylla mig själv som tränar så sällan avslut med grabbarna :)) Jag är iaf otroligt nöjd med det grabbarna visade i lördags. De klarade av det svåraste man kan ställas mot, att studsa tillbaka efter en jobbig förlust. Hatten av, avslutar FBK-tränaren

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK – IK Franke 4-3 (1-1)

Mål, 1-0 (9) Haris Bajramovic, 1-1 (43), 2-1 (55) Leonardo Weschenfelder Scienza, 2-2 (63), 3-2 (64) Leonardo Weschenfelder Scienza, 4-2 (67) Haris Bajramovic, 4-3 (73).

Varningar: 0-0

Lämna ett svar