FBK befäste sin plats i toppen.

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Tabellettan Fanna BK gjorde processen kort med gästande tabellåttan Rosersbergs IK.

Det blev en ganska skakig inledning av FBK som redan efter 50 sekunder fick se gästernas Joakim Brolund slita sig loss på vänsterkanten och hota, men Viktor Silén räddade.

Foto: Kent Lundqvist

RIK stod upp bra initialt mot ett FBK som inte alls hittade rätt i spelet förrän det spelats knappa kvarten. Då blixtrar hemmalaget till och Leo Levenhagen serverar Abed Ebrahim ett fritt läge som resulterade i 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

NU var det mycket FBK som öste på för mer och mer skulle det komma. Men först är det mycket nära en kvittering för RIK. Efter en högerhörna så räddas ett avslut av Ebrahim på mållinjen.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet vänder och i stället för kvitterat är det sekunder senare 2-0 efter att Ebrahim tackat för senast och spelat fram Levenhagen som gör 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Ett skönt & viktigt mål i det läget där vi har en liten dipp, medger FBK-tränaren Ali Fares.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det målet så dominerar FBK spelet stort med planens kung i spetsen. Markus Thorell ägde det centrala spelet och bäddade för hur många mål som helst och monterade ned gästernas försök att gå till anfall.

Foto: Kent Lundqvist

RIK som fick se sig mer eller mindre överkörda resterande av halvleken fick vara glada åt att det bara var 4-0 när lagen gick till halvtidsvila efter två mål av Rami Abbas.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar sedan tre minuter att spela av den andra halvleken innan matchen var spikad och klar. Abbas ser till att fullborda sitt hattrick med att göra 5-0 på volley och omgående så gör Nelton Beckeld 6-0.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av matchtiden handla om mycket mer än resultatet. Bänken kunde luftas och alla som kom in gör ett mer eller mindre gott intryck. En av inhopparna övertygade dock och det var Oliver Wikell som också gjorde matchens mål. Han skruvar upp en frispark i krysset till 8-0.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen slutar 10-0 och det var ett bra resultat som ger bar energi för de lite mer krävande matcher som kommer för FBK.

Foto: Kent Lundqvist

– Det här var skönt och bra på många sätt och visst är det en match som ger bra energi inför bla. den svåra bortamatchen mot Håbo FF på söndag. Det blev lite av islossning och det är skönt att vi fortsätter att prestera och producera oavsett vad det står i matchen. Positivt på alla som kom in från bänken idag, det gav ett skönt kvitto på vart truppen står idag, avslutar FBK-tränaren Ali Fares.

Fanna BK – Rosersbergs IK 10-0 (4-0)

Målskyttar FBK: Rami Abbas 3, Leo Levenhagen 2, Abed Ebrahim 2, Oliver Wikell, Nelton Beckeld, William Eklund.

Gula Kort: 1-2
Publik: 52

Spelarbetyg FBK:


Markus Thorell


Rami Abbas/Joakim Pettersson

Nelton Beckeld/Andreas Johansson

Övriga resultat och tabell >>>

Lämna ett svar