FBK avslutade med säsongens första förlust!

Foto: Kent Lundqvist

Redan klara tabellettan Fanna BK i div.3 fick avsluta med att inkassera säsongens första hemmaförlust mot Syrianska IF Kerburan.

Det var ett FBK som snurrat rejält i uppställningen som startade matchen trevande mot ett betydligt mer tävlande Kerburan. Gästerna tryckte på och hade redan efter 2 min en jättechans att ta ledningen där Skender Kaciku nickar bra, men hemmamålvakten Jocke Lindau räddar förtjänstfullt.

Foto: Kent Lundqvist

I stället så är det FBK som tar ledningen minuten senare. Enes Alic slår ett inspel från vänsterkanten som letar sig fram till Haris Bajramovic som via gästernas målvakt – Felix Karlsson gör 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Efter målet så är det näst intill spel mot ett mål där gästerna dominerar stort. Kerburan trycker på och skapar chans på chans och i den 7 minuten är det nog många med mig som tror på en kvittering. Instick i boxen till en friställd Nikola Durovic som avslutar bra och tvingar Lindau till en högoktanig räddning och returen med öppet mål drar Sean Khan-On över.

FBK stod inte alls att känna igen. Hemmalaget sprang omkring och fyllde år. Det var mycket drälla med boll och det kollektiva maskineriet havererade fullständigt. Det skulle tillslut också kosta. Med knappa 25 minuter spelat så kvitterar Jamaal Raage med ett läcker mål där han med vänsterfoten skruvar upp bollen i krysset till 1-1 och innan halvtidsvilan så gör även Durovic ett billigt 1-2 mål.

Foto: Kent Lundqvist

FBK kom ut starkt i den andra halvleken och gav oss en skymt av vad vi fått se tidigare under säsongen och då hängde inte gästerna med alls. Omgående så är Ahmed Kanjou igenom men Karlsson gör en klassräddning. Ganska omgående så har FBK ett bra tryck på Kerburan och friställd framför mål så nickar backresen Jesse Singh över.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna får nu spela på kontringar och omställningar. Det var sånär att det resulterade i den 67:e matchminuten, men som skjuten ur en kanon kommer Markus Thorell och räddar på mållinjen till en resultatlös hörna. Ganska omgående så har samme Thorell ett eget läge att kvittera men Karlsson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

FBK gör ett par byten och in kommer bla. Zuheib Bashir Omar som omgående tar sig i läge och trycker iväg ett tungt skott som stryker överliggaren. Direkt efter så händer en mycket märklig situation. Inbytte Michael Tuhkanen tar sin i boxen och avslutar, men Karlsson kommer ut och räddar. Efter avslut och räddning brakar båda ihop och det slutar med att Tuhkanen åker på en varning?

Tillslut så skulle FBK lyckas offensivt. Det är Haris som nickskarvar fram bollen till Ludwig Taxén och han trycker in 2-2 i den 83:e matchminuten.

Foto: Kent Lundqvist

Det såg nu ut som att hemmalaget skulle hålla sin förlustnolla intakt på hemmaplan för Kerburan var klart skärrade. Med fyra minuter kvar att spela så räddar hemmalagets inbytte Niklas Haeger en boll på mållinjen till en vänsterhörna. Den skulle resultera! En iskall Durovic chippar in bollen i en båge över Lindau och via ribban så är det 2-3 och avgjort.

Foto: Kent Lundqvist

– Matchen var avslagen för oss, grabbarna hade redan gått på semester. Trots det så spelade vi bättre och borde ha avgjort matchen mycket tidigare på våra lägen. Men men, grattis till Kerburan dom kämpade verkligen till sig segern för liv och död, Vaksala tog kvalplatsen nedåt istället, säger FBK-tränaren Alexander Alan efter slutsignalen.

Fanna BK- Syrianska IF Kerburan 2-3 (1-2)

Mål, 1-0 (3) Haris Bajramovic, 1-1 (24) Jamaal Raage, 1-2 (28) Nikola Durovic, 2-2 (83) Ludwig Taxén, 2-3 (86) Nikola Durovic.

Varningar: 2-2
Publik: 109

Spelarbetyg FBK:


Jesse Singh


Haris Bajramovic


Jocke Lindau

Lämna ett svar