Favoriter herrar div.3!

Favoriter i Division 3 Norra Svealand 2018: här är Enköpings största konkurrenter.

Fotbollsåret har precis dragit igång och nu väntar en intensiv säsong i Division 3 Norra Svealand. Enköping var otroligt starka i fjol men missade att gå upp i tvåan efter nederlag i kvalet. I år har man givetvis siktet inställt på serieseger. Samtidigt finns ett par starka konkurrenter att se upp för.

Vi har tagit en närmare titt på favoriterna i Division 3 Norra Svealand och lagens förutsättningar att ta sig upp till Division 2.

Enköpings SK FK

Enköping är den stora favoriten att vinna serien och ta revansch efter förra årets förlust i kvalspelet upp till Division 2. Nordicbet, som är det största spelbolaget i Norden och fokuserar på de lägre svenska fotbollsserierna (källa: www.casinofeber.se), ger oddset 3.50 på att Enköping kommer stå som segrare när de 22 omgångarna är färdigspelade.

Frågan är om Enköping kan fortsätta att visa samma fina form som förra säsongen och leva upp till förväntningarna. Säsongsinledningen har sett bra ut med en 2–0-vinst i första matchen borta mot Uppsala-Kurd FK. Om man lyckas ösa in mål som under förra säsongen, och samtidigt håller nerverna i schack när det väl gäller, så är chanserna goda för Enköping att ta klivet upp till Division 2 i år.

Uppsala-Kurd FK

Uppsala-laget Uppsaka-Kurd FK, hemmahörandes på Lötens IP, bildades så sent som 2007 men har snabbt klättrat i seriesystemet. Efter två säsonger i Division 4 tog man i fjol steget upp till trean. Och med den teknik som flera utav spelarna besitter tror nu många att laget kan bli en het konkurrent till Enköping.

Nordicbet ger oddset 4.50 på att Uppsala-Kurd FK vinner Division3 Norra Svealand i år.

Vallentuna BK

Vallentuna slutade på fjärdeplats i Division 3 förra säsongen, fyra poäng bakom trean Märsta IK. Laget hade en något svajig fjolårssäsong med ett par riktiga topprestationer, men även ett flertal bottennapp. Exempelvis slog man Enköping hemma med 3-1 och kryssade borta mot seriesegraren Täby, samtidigt som man förlorade sista hemmamatchen mot tabelljumbon Enebybergs IF och spelade oavgjort hemma mot nästjumbon IFK Österåker FK.

Om Vallentuna klarar av att hitta mer i balans i sitt spel kan man absolut vara med och fajtas i toppen i år.

Odds för att Vallentuna vinner serien ligger på 4.50.

Märsta IK

Det tredjeplacerade laget från fjolårets säsong, Märsta IK, kommer definitivt bli att räkna med i år igen. Framförallt har laget visat sig kunna tagga till när det väl gäller. Laget är särskilt starkt hemma på Midgårdsvallen där man bara förlorade en match i fjol (0-2 mot Sala FF).

Oddset för att Märsta IK blir seriesegrare ligger på 5.00.

IK Franke

Avslutningsvis är det värt att nämna det klassiska Västeråslaget IK Franke – klubben som fostrat stjärnspelare som Gary Sundgren, Victor Nilsson Lindelöf och Pontus Kåmark. Laget placerade sig på fjärdeplats i Division3 Västra Svealand i fjol men spelade så sent som 2016 i Division 2.

IK Franke har dessutom gjort en strålande försäsong med åtta vinster av nio möjliga. I säsongspremiären blev det storseger mot Håbo med hela 5-0.

Kan laget fortsätta att hålla den starka formkurva som man visat upp hitintills i år så blir IK Franke definitivt en utmanare till de övriga lagen på listan. Vinnaroddset för IK Franke i Division 3 Norra Svealand är 7.00.

Sponsrad artikel.

Lämna ett svar