Färdigspelat i USM.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev inget avancemang för Enköpings HF:s damjuniorer när JSM steg 3 spelades i Partille Arena i Göteborg den gångna helgen.

Det ska sägas på en gång att EHF-tjejerna inte var någon favorit att ta någon av de två avancemangsplatserna från sin kvalgrupp, där man ställdes mot HK Aranäs, IF Hellton Karlstad och Borlänge HK. EHF mönstrade en till stora del ung trupp där basen utgjorde F16-laget som är två år yngre.

Man fick också tuffaste motståndet redan i inledningsmatchen på lördagseftermiddagen, där HK Aranäs med bland annat spelare från deras allsvenska lag med på planen, satte EHF på plats med 29-12. Aranäs skulle sedemera gå obesegrade genom gruppen och hade liknande siffror mot alla lag.

Däremot var EHF:s förlust i andra matchen på lördagskvällen, mot Hellton från Karlstad, mera bitter. Här var EHF med i diskussionen långt in i matchen men tappade kraft mot slutet, då siffrorna också rann iväg. 27-19 visade resultattavlan vid full tid vilket är siffror som inte speglade matchbilden.

Hade man vunnit mot Hellton hade man haft en helt avgörande match på söndagen i sista matchen mot Borlänge. Trots Hellton-förlusten hade EHF teoretiskt fortfarande chansen att avancera på målskillnad men då hade man behövt en så stor seger mot Borlänge att det i praktiken mer eller mindre var kört (20 bollars seger hade behövts).

Enköpingstjejerna gör dock en bra avslutning och förlorar med bara tre bollar, 14-17, vilket får ses som en snygg avslutning på en någorlunda godkänd insats sett över alla tre matcherna. Enda plumpen som sagt i avslutningen på matchen mot Hellton, en dipp som förstörde de egna chanserna till avancemang. För om EHF hade haft lite mer att spela för mot Borlänge hade man kanske mobiliserat det där sista för att utmana dem om segern?

Slutfacit blev att Borlänge gör Aranäs sällskap vidare till steg 4.

JSM Flickor 18, steg 3:

Aranäs-EHF 29-12
Borlänge-Hellton 23-13
Hellton-EHF 27-19
Borlänge-Aranäs 13-24
EHF-Borlänge 14-17
Aranäs-Hellton 23-15

Slutställning:

  1. Aranäs 6 poäng
  2. Borlänge 4
  3. Hellton 2
  4. EHF 0

 

Lämna ett svar