Fanna en seger från division 3-spel.

Jublande glad målskytt – Rami Abbas när FBK vann kvalmatch 2. Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK imponerade och vann klart mot Kista SC i kvalet till trean.

På ett soligt och välbesökt Fanna IP vann hemmalaget med 4-0 (1-0) och matchen avgjordes under inledningskvarten av andra halvlek.

Foto: Kent Lundqvist

-Jag är naturligtvis glad. Vi gick för seger idag och det var en stark laginsats med hårt arbete rakt igenom, säger tränaren Göran Westerberg.

Fanna skapade matchens första målchans efter bara några sekunder. Ludwig Taxén slog ett inlägg från vänster mot bortre stolpen och bollen träffade ribban via gästernas keeper.

Foto: Kent Lundqvist

Chansen var upptakten till en stark inledning från Fanna som etablerade tryck på Kista. I andra minuten hade Stefan Jansson en nick strax över och och hemmaledningen låg i luften fortsättningsvis.

Foto: Kent Lundqvist

Den kom också i 16:e minuten på nick genom Rami Abbas men sedan tyckte Kista upp sig och växte in i matchen successivt.

Foto: Kent Lundqvist

Det var riktigt nära 1-1 i 38:e minuten men Dizat Abdrim slog hål i luften från upplagt läge.

Fanna hade en liten svacka i slutet av halvleken och pausvilan kändes välkommen i det läget. Avbrottet tycktes sedan ha gjort hemmalaget gott och under en sprakande första kvart punkterade man matchen.

Stefan Jansson sköt 2-0 på frispark i 51:a minuten och i 57:e minuten fick mittfältaren Markus Thorell på en drömträff strax utanför straffområdet och bollen gick i mål via stolpen. Lite senare serverade William Thuuri  elegant Daniel Kjöraas öppet mål fram till 4-0 och kampen var definitivt avgjord.

Foto: Kent Lundqvist

Fanna gjorde sedan omgående en rad byten, en säkerhetsåtgärd, enligt Westerberg

– Några av startspelarna hade gult kort från förra matchen och vi ville inte riskera avstängningar till kvalfinalen.

Fanna tappade inte märkbart i styrka samtidigt som bortalaget kroknade efter de snabba baklängesmålen.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi hade en tydlig matchplan där vi skulle stänga deras kantspel och det satt klockrent. Vi skapar mycket chanser och sedan tror jag inte Kista hade koll på vårt försvarsspel. Jag trodde såklart inte på 4-0 före avspark men vi gjorde taktiskt en av de bästa matcherna för säsongen. Att hålla  nollan mot ett lag som öst in mål i Stockholmsfyran är starkt, säger Fannatränaren.

Kista fick ett rejält bud på reducering i 76:e minuten. Det blev rörigt i Fannas straffområde efter en hörna och bollen for som på ett flipperspel innan utmärkte målvakten Joakim Lindau kunde lägga handskarna på lädret.

Foto: Kent Lundqvist

Ett par minuter före full tid hade Fanna en boll i nät men målet underkändes på grund av offside. Mycket tveksamt domslut som kan få betydelse i kvalfinalen borta mot Vaksala nästa helg. Uppsalalaget vann nämligen mot gotländska Fardhem Garda med 6-1 och är ett enda plusmål bättre än Fanna och båda lagen står på maximala 6 poäng. Fanna måste därför vinna för att avancera till trean.

-Kul att få spela en helt avgörande kvalfinal. Har koll på hur Vaksala spelar och det är fysiskt och enkelt. Lyfter upp bollar på felvända forwards. Tror jag passar vårt försvarsspel, avslutar Göran Westerberg.

 

Fanna BK – Kista SC  4-0 (1-0)

Mål, 1-0 (16) Rami Abbas, 2-0 (51) Stefan Jansson, 3-0 (57) Markus Thorell, 4-0 (63) Daniel Kjöraas.

Varningar: 0-2

Publik: 200

Spelarbetyg, Fanna:


Markus Thorell


Christian Engberg     


Joakim Lindau

Lämna ett svar