Fanna blev straffade mot tabelltvåan.

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Trots uppoffrande försvarsspel räckte inte Fanna BK till hemma mot Karlbergs BK.

Det krävdes dock två försök på straffspark för att få hål på hemmalagets nolla i första halvlek.

Foto: Kent Lundqvist

-På det hela taget en gedigen insats där vi följde vår gameplan till punkt och pricka, säger Fannas tränare Kent Nyman.

Foto: Kent Lundqvist

Mot Karlberg valde hemmalaget att prioritera defensiven och gästerna hade ett stort bollinnehav. Karlberg hade i första halvlek svårt att få till målchanser, ett avslut i 14:e minuten som täcktes undan av hemmaförsvarare var länge det enda i chansväg.

Foto: Kent Lundqvist

Men i den 26:e minuten tilldömdes tabelltvåan en straff efter hands. Hemmakeepern Jasmin Ljuca räddade dock men ansågs ha gått för tidigt och på andra försöket placerade Herman Magnusson in 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

-Lite motflyt i den situationen, men så har det varit för oss vid flera tillfällen under säsongen, tycker Nyman.

Fanna skapade i stort sett ingenting framåt första fyrtiofem minuterna bortsett en halvchans för Zuheib Bashir Omar efter halvtimmen på Fanna IP.

Foto: Kent Lundqvist

Lite senare var det bud på 0-2 men Ljuca svarade för en bra räddning. Kvarten in på andra halvlek var det nära igen för Karlberg på en dubbelchans skotten blockades bort förtjänstfullt av hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Karlberg fortsatte dominera bollinnehavet men det dröjde till 88.e minuten innan avgörandet skulle komma. Mittfältaren Constantino Capotondi drev in centralt och bombade upp 0-2 i nättaket förbi en maktlös Jasmin Ljuca.

Foto: Kent Lundqvist

Fanna gjorde ett sista försök att få till reducering genom att skicka upp långa bollar mot framförallt mittbacken Marcus Hammartång som flyttats  upp i anfallet. Det resulterade i ett par hörnor men det heta budet på hemmamål kom att lysa med sin frånvaro.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi saknar tre viktiga spelare i matchen men gör det bra ändå med att ligga lågt i våra positioner försvarsmässigt. Vi möter ett mycket starkt motstånd och får rätta oss efter det på planen. Tycker det såg lovande ut och nu tar vi nya tag borta mot Enskede nästa helg, avslutar Kent Nyman.

Fanna BK- Karlbergs BK 0-2 (0-1)

Mål, 0-1 (26) Herman Magnusson, 0-2 (88) Costantino Capotondi .

Varningar: 1-1

 

Lämna ett svar