Fanna BK upp på kvalplats!

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK vann ett sekunddrama borta på Ekebydalen IP mot IF VP Uppsala och tog sig upp på en kvalplats till div.3 i näst sista omgången av herrfyran.

– Det blev verkligen en rysare, men skönt att vi kan samla oss och vinna tillslut, säger en lättad FBK-tränare Göran Westerberg.

Det blev en ganska dålig inledning på matchen trots att låg så mycket i potten. Vid vinst skulle FBK ta sig upp på en kvalplats till div.3 med en omgång kvar att spela av herrfyran.

– Ja det var ganska håglöst och svagt spel av båda lagen. Märkligt med tanke på att vi har så mycket att spela för. Vi var klart besvikna på oss själva efter 45 spelade minuter.

0-0 i halvtid och nu kom FK ut och ändrade på matchbilden. FBK radade nu upp målchanser, men det verkade som förbytt: Stefan Jansson har ett skott i stolpen, Jacob Smedlof missar friläge och Jonas Hagman sköt i ribban.

– I det läget kändes det som att det inte gick att få hål på hemmalaget, suckade FBK-tränaren.

Hagmans ribbträff var i den 80:e minuten, men två minuter senare så skulle det äntligen falla ett mål för FBK. Markus Thorell får bollen i bra läge och trycker till med en sträckt vrist och det var förlösande 0-1.

– I det läget kändes det riktigt bra då vi dominerade stor, berättar Göran.

Hemmalaget som egentligen inte haft något att komma med i den andra halvleken får en frispark på offensiv planhalva och den slår André Alatalo i den näst sista spelminuten av ordinarie matchtid och bollen går in i högen av spelare i boxen och rakt igenom alla in i mål till 1-1, ridå ned för FBK.

– Ja den var inte kul att se slinka in i mål. Där och då var det såklart en trist känsla, medger Göran.

Avspark och domare Wesam Nabhany deklarerar 1 minuts tillägg i matchen. FBK flyttar fram allt de har och tvingar fram en högerhörna som Jakob Smedlof slår bra och först på bollen kommer Niklas Haeger och nickskarvar bollen i mål till 1-2 och vild glädje utbröt i FBK lägret.

– Oj vad skönt det där var. Nu lever chansen att nå ett kval då vi går upp på en tredjeplats med en omgång kvar att spela. Segern var rättvis sett till 90 minuter, men det satt som sagt hårt inne. Nu skall vi ladda på under den kommande veckan och sedan skall vi ge allt i den sista omgången hemma på lördag mot Brottby, avslutar FBK-tränaren.

IF VP Uppsala – Fanna BK 1-2 (0-0)

Mål, 0-1 (82) Markus Thorell, 1-1 (89) André Alatalo, 1-2 (90) Niklas Haeger.

Varningar: 1-1
Publik: 33

 

Lämna ett svar