Fanna BK tog chansen.

Rami Abbas och hans FBK reste sig och vann mot UIF. Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK tog chansen att hänga på i jakten på en pallplats i herrfyran, tillika kvalspel, då man vände och vann borta mot Upsala IF.

FBK startar sina numera vana trogen bortamatchen mycket bra och har kommandot. Det skapas också mängder av chanser med bland annat ett jätte skott i ribban, men förmågan att överlista hemmalagets keeper – Jonathan Ajdert lös med sin frånvaro. I stället så åker FBK på två riktiga minor när hemmalaget gör 1-0 i den 38:e och även 2-0 med sekunder kvar till halvtidsvilan.

– Trist resultat att få med sig efter en så bra halvlek. De gör 1-0 på straff och 2-0 efter slarv av oss själva. Det blev påtagligt ängsligt efter ledningsmålet och jag sticker inte under stolen med att det gav oss en viss oro inför den andra halvleken med tanke på hur det sett ut tidigare på säsongen, medger FBK-tränaren Göran Westerberg.

FBK har ”som sagt” under den senare tiden haft det jobbigt med de sista 45 minuterna av matcherna, men visar nu att man har tagit tag i de olaterna och fortsätter att spela bra under de sista 45 minuterna. Med knappa timmen spelad så knoppar Markus Hammartång in ett psykologiskt viktigt 1-2 mål

Det blev ett välbehövligt energipåslag för FBK som omgående kvitterar till 2-2 genom Rami Abbas efter ett bra förarbetet av Jakob Smedlof som i den 83 matchminuten fastställer slutresultatet till 2-3.

– Riktigt starkt av oss att vända på det här, vi har även en boll i mål men blir felaktigt avblåsta för offside och en boll till i ribban och ned på mållinjen samt ett missat friläge. Så jag tycker att det var en rättvis seger sett över 90 minuter mot ett lag som bara torskat en av 6 matcher innan denna, berättar Göran.

Resultat gör att FBK nu fortsatt är med i racet om en tredjeplats i tabellen och ett kvalspel.

– Ja, det kom ett brev från förbundet som talade om att trean får spela en kvalserie med två andra lag om en plats i div.3 kommande säsong och det ger oss ytterligare motivation att kriga om den platsen, avslutar Göran.

Upsala IF – Fanna BK 2-3 (2-0)

Målskyttar FBK: Markus Hammartång, Rami Abbas, Jakob Smedlof.

Varningar: 3-1
Rött kort: 1-0

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar