Fanna BK straffade Procyon BK.

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK som avslutade våren med att ta tre sköna och bra poäng borta mot Månkarbo IF startade om med en fullpoängare hemma mot Procyon BK, men det satt hårt inne.

– En konstig match där vi gör det onödigt spännande och inte allas håller spelplanen under den sista delen av matchen som kunde ha kostat oss poäng, medger FBK-tränaren Göran Westerberg.

Det blev en märklig match när FBK tog emot PBK på ett regnigt Fanna IP. Det svängde rejält i matchen och det var gästerna som startade bästa och har en bra chans redan efter ett par minuter där ett avslut slickar överliggaren.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar en kvart innan hemmalaget hittar in i matchen och kan ta över. Det startar med en bra slagen frispark av Jakob Smedlof där Markus Hammartång kommer först på bollen och tvingar gästernas keeper – Emilio Palestro att sträck ut ordentligt. På den efterföljande hörnan slår Jakob bollen med en inåtskruv som sånär ställer Emilio, men han kommer på bollen i sista sekund.

Foto: Kent Lundqvist

Nu tar FBK över matchen och är laget som kommer i våg efter våg av anfall och omställningar. Med knappa halvtimmen spelad är det nära – mycket nära ledning för hemmalaget när William Thuuri förtjänstfullt vinner boll på mittplan, tar yta och hittar Stefan Jansson i fart. Han accelererar bort två bevakare och lyfter bollen med vänsterfoten över Emilio, men bollen går i överliggarens underkant och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

PBK har nästan inget vad det gäller det offensiva spelet, men sticker upp i den 31:a minuten och Alan Soufi får på en karamell från distans som tvingar FBK keepern att sträcka ut och rädda till en resultatlös hörna.

Fem minuter senare så kommer så äntligen utdelningen på ett massivt hemmatryck mot PBK defensiven. Det är återigen Thuuri som jobbar fram en boll till Jansson och denna gång tar ha sats med högerfoten och via täck går bollen i mål till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

FBK har benkoll på matchen i det här läget, så det som händer i den 40:e minuten känns helt ologiskt sett till matchbilden, och för den delen jäkligt onödigt. En bra prestation på vänsterkanten som slutar i ett inlägg mot ett samlat FBK försvar slutar med att högerbacken i PBK – Fabian Shahshahani kan trycka in kvitteringen till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, jag vet inte vad vi gör i den situationen, dundrar FBK-tränaren. Det var ju tre av våra spelare där och en målvakt? Så får det inte se ut om vi skall vinna matcher. En annars bra halvlek av gossarna.

Den andra halvleken blir en mycket märklig 45:a. FBK kommer ut med en tillsynes stor revanschlusta efter den trista avslutningen av första och pulvriserar PBK med tempo och fantasi i spelet.

Foto: Kent Lundqvist

Det resulterar i att Daniel Kjöraas rivs i straffområdet och hemmalaget tilldöms en straff i den 55:e minuten. Rami Abbas stegar fram och slår den stensäkert i mål till 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det målet så faller FBK ihop som ett korthus i spelet? Mycket märkligt då man kan tycka att dem skall vara det starkare laget fysiskt om man ser till båda lagens visuella fysik.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det är märkligt då både jag sett PBK i andra matcher och var övertygad om att över 90 minuter är vi starkare i den just den delen, medger Göran.

FBK tappar iniativet till PBK som med ett lågt bolltempo får ta över matchen och händelserna. Det skapas dock inte mycket då gästerna är ganska uddlösa offensivt, men ett par chanser vaskar dem ändå fram och FBK får slita för att hålla undan och vinna matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var onödigt av oss, men skönt att vi ändå kan hålla undan. Viktiga poäng för oss som gör att vi nu kan sikta uppåt i tabellen, avslutar FBK tränaren.

Fanna BK – Procyon BK 2-1 (1-1)

Målen: 1-0 (36) Stefan Jansson, 1-1 (40) Fabian Shahshahani, 2-1 (55) Rami Abbas.

Varningar: 4-3

Spelarbetyg FBK:


Jakob Smedlof


Markus Hammartång/Markus Thorell


William Thuuri

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar