Fanna BK stod för en femetta.

Daniel Kjöraas två mål hemma mot Tärnsjö. Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK övertygade inte alls hemma mot Tärnsjö IF, men laget hittade tillslut en väg att ta sin tredje raka seger i herrfyran.

– Det var en frustrerande match där vi inte hittade tålamodet alls, men kommer undan med en skön seger, konstaterar FBK-tränaren Göran Westerberg.

Det är lätt att förstå med tanke på hur FBK genomförde matchen, man gick i fällan kan man säga under 50 minuter. Det blev en matchbild som passade gästerna bäst med ett spel som svajade fram och tillbaka.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen blev allt annat än bra för hemmalaget där FBK blev uppätna av TIF. En oprovocerad passning i backlinjen öppnade upp för ett friläge för gästernas Dennis Hammarbäck som dock skjuter utanför.

Foto: Kent Lundqvist

FBK får inte ordning på någonting och med sex minuter spelat ringer det välförtjänt för TIF. En bra slagen frispark av Jimmy Persson betyder 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

FBK lyckas ta sig ur greppet och på en hörna i den 10:e minuten kvitterar Daniel Kjöraas till 1-1 då han fångar upp en andraboll på en bra slagen vänsterhörna av William Thuuri.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen står sedan och väger, det är händelserikt utan att det egentligen händer något. Lagen turas om att söka avgörande passningar i djupet vilket gör att matchen som sådan håller en ganska låg div.4 nivå.

Foto: Kent Lundqvist

Med ett par minuter kvar av halvleken får FBK ett inkast djupt in på offensiv planhalva som Christian Engberg kastar bra och där dyker han upp igen, Kjöraas på en ny andraboll och trycker in 2-1 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

– Det här var inte bra och även jag kommer fel på det, borde varit mer konstruktiv i mina försök att få ordning på spelet, menar FBK-tränaren. Men skönt att vi kan vända inför den andra halvleken.

Inledningen av den andra blir lika rörig som den första halvleken med massor av bolltapp och felpass. Det tar till dryga timmen spelad innan matchen planar ut till hemmalagets fördel. Troligt att gästerna nu mattas en smula och FBK kan ta över.

Foto: Kent Lundqvist

Med 74 minuter spelat så kommer avgörandet. På en snabb omställning så friställs en av matchens förgrundsfigurer – Markus Thorell som friställd med gästernas målvakt – Simon Lundén iskallt lobbar in 3-1.

Foto: Kent Lundqvist

Nu är det mycket FBK som också gör 4-1 genom Stefan Jansson som rundar Lundén och iskallt rullar bollen i mål. Innan matchen är slut så fastställer Jonas Hagman slutresultatet till 5-1 efter ett snyggt förarbete av Thorell.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var ingen bra match av oss, men tar ändå tre sköna poäng och ett kliv uppåt i tabellen, summerar Göran efter matchen.

Fanna BK – Tärnsjö IF 5-1 (2-1)

Målen: 0-1 (6) Jimmy Persson, 1-1 (10) Daniel Kjöraas, 2-1 (43) Daniel Kjöraas, 3-1 (74) Markus Thorell, 4-1 (77) Stefan Jansson, 5-1 (86) Jonas Hagman.

Varningar: 2-0

Spelarbetyg FBK:


Markus Thorell


Christian Engberg


Markus Hammartång

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar