Fanna BK slarvade bort poäng!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Fanna BK straffades hårt borta mot topplaget Stockholm Internazionale.

Stockholm kommer ut starkt och spelar en snabb direkt fotboll och skapar några halvchanser första 10:e minuterna innan dom gör 1-0 genom Stefan Ostojic på en hörnvariant, enkelt men snyggt.

Efter målet jämnar matchen ut sig lite, men det är fortsatt Stockholm som för spelet och FBK sticker upp då och då på omställningar. Med 23 minuter spelat så tar sig Dioh Williams igenom får på en kanon som går i ribban.

Stockholm skapar också en kvalificerad målchans innan halvtidsvilan, men FBK- målvakten Jasmin Ljuca svarar för en svettig räddning.

I andra halvlek är det FBK som för spelet och Stockholm börjar så sakteliga se slitna ut i värmen. Utdelningen lät inte vänta. 1-1 kommer efter ett kanonanfall där bollen går som på ett snöre. William Thuuri slår ett väl avvägt inlägg som Marcus Thorell trycker in på volley!

FBK fortsätter att kontrollera matchen, men Stockholm är farliga i omställningarna och skapar några halv chanser. Det ser riktigt bra ut och känslan är att FBK går för seger.

Då kommer ett katastrof beslut. Inkast till FBK vid eget straffområde och nonchalant slängs bollen in i eget straffområde och det blir en kamp resulterar i en korrekt dömd straff. Den sätter Stefan Ostojic till 2-1 som också blir slutresultat i matchen.

– Vi möter ett rutinerade lag, som har mycket tålamod. De skapar inte så många målchanser, spelar mycket på ett tillslag till sina yttrar och väntar på att vi skall göra misstag för att sedan gå på kontring. Vi kändes mycket bättre fysiskt och fotbollsmässigt, vi har dem, men sedan kom inkastet som kostade oss poäng, tyvärr, berättar FBK-tränaren Marcelo Gallano.

 

Stockholm Internazionale – Fanna BK 2-1 (1-0)

Målen, 1-0 (11) Stefan Ostojic, 1-1 (48) Marcus Thorell, 2-1 (56) Stefan Ostojic.

Varningar: 3-4

Lämna ett svar