Fanna BK fortsätter att stärka på ledarsidan.

Bild: FBK

Två juniortränare med rötterna i Fanna BK är klara: Semir Kukic 29 år och Ali Fares 31 år väljer att ansluta sig till FBKs fotbollsverksamhet.

– Vi har länge kämpat med att hitta rätt typer av tränare och personer för våra ungdomar som behöver rätt vägledningen och utbildning. Det här känns verkligen rätt, säger  Sportchef – Benjamin Tanovic.

Ali Fares har spelat i Fanna BK många år och har även tidigare varit tränare för Fanna BKs juniorer, nu kommer han tillbaka men med meriter och erfarenhet.

-Det är väldigt spännande och jag ser fram emot 2020. Det känns som att hela föreningen andas fotboll, säger Fares.

Hur ser du på din ledarstil och vad kan klubben och juniorer förvänta sig av dig som huvudansvarig?

-Det är inget snack om att spelarna har mycket fotboll i sig. Vi kommer att jobba mycket med struktur och försöka spela ihop ett lag. Vi ska försöka utveckla och jobba med det ”enkla”, eftersom det ofta är det svåraste.

Semir Kukic tidigare kapten i juniorlaget och A-laget i Fanna BK, där han även haft avancemang med klubben och vunnit div.5. Nu kommer han tillbaka som ledare där allt en gång började.

-Det känns bra, det känns stabilt där kärleken till fotbollen en gång började ”gammal kärlek dör aldrig”.

Du var en väldigt hård spelare att möta och taktiskt smart. Vad kan laget/klubben förvänta sig utav dig som ass-tränare?

– Man ska försöka ta det taktiska delarna väldigt djupt med grabbarna då det finns många vinnarskallar i laget. Och självklart ska jag lära dom ett och annat, men viktigast är hur man blir en stabil person utöver fotbollen.

Ali Fares & Semir Kukic mötte spelartruppen under tisdagskvällen och presenterade sig själva för laget. Mottagningen applåderas av klubbens unga talanger, det blev ett varmt välkomnade.

Hur ser ni på spelartruppen?

-Spelarna gav oss ett varmt välkomnande och vi ska försöka leva upp till förväntningarna. Det finns många olika personligheter, både på och utanför planen. Det ska bli väldigt spännande att få jobba med dem.

Och vad är målet för säsongen?

-Målet är att vi ska hitta glädjen och försöka spela ihop laget. Vi vill ge spelarna bra förutsättningar att utvecklas och bli bättre fotbollsspelare. Det slutgiltiga målet är att förbereda alla för seniorfotboll, avslutar de båda i samstämmig ton.

Lämna ett svar