Fanna BK fortsatt med i racet!

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK är fortsatt med i racet om en pallplats efter att hemmabesegrat Rimbo IF i den 20:e omgången av herrfyran.

Det blev som väntat en tuff drabbning på Fanna IP mellan FBK och Rimbo som båda två behövde vinna för att hänga på i kampen om en tredjeplats i serien och tillika en kvalplats mot div.3.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev en tillknäppt inledning där båda lagen stod stabilt defensivt och neutraliserade varandra. Det blev därav mest spel på mittfältet.

Foto: Kent Lundqvist

FBK gnagde sig dock till ett litet spelövertag med dryga kvarten spelat och började skapa chanser. I den 19:e minuten kom den första då Markus Thorell jobbar sig fram på vänsterkanten och sätter ett inspel efter marken på en framstörtande Jakob Smedlof som dock är millimetern för sen in i situationen.

Ganska omgående så är det dags igen för hemmalaget då William Thuuri tar sig fram bra på högerkanten och slår ett bra inlägg som landar hos en fristående Thorell, men nicken räddas mirakulöst av gästernas keeper – Anton Hermansson.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna försöker verkligen att få fast spelet offensivt, men en av planens stora giganter under de första 45 minuterna – Mikael Bodin som balansspelare ihop med backlinjen är omutbara. Det som kommer är på distansskott som aldrig blir farliga.

Foto: Kent Lundqvist

I den 41:a matchminuten får vi en blixtrande omställning där Thuuri vinner boll i backlinjen och hittar Thorell som i sin tur sätter ut den på en fram sprintande Stefan Jansson och får tillbaka bollen i boxen där han iskallt rulla in 1-0 bakom en chanslös Hermansson.

Foto: Kent Lundqvist

– Efter en lite trevande start på matchen jobbar vi oss in i det och tar över. Kanske borde vi gjort något mål till, men det som är det viktiga är att vi håller oss till matchplanen och neutraliserar deras försök att hitta in med bollar bakom vår backlinje, berömmer FBK-tränare Göran Westerberg.

FBK tvingas möblera om en del till den andra halvleken där bland annat Bodin tvingas utgå.

– Jag blev trött och jag har dessutom känningar av en lårkaka, berättar Bodin.

Det gör att FBK inte hittar rytmen omedelbart och det ger i sin tur Rimbo mer att säga till om, men närmare än ett skott i ribban från Linus Lindkvist och ett läge i högerinnerposition med dryga timmen spelad hinner inte gästerna med innan FBK får ordning på organisationen igen.

Foto: Kent Lundqvist

Nu tar sig FBK in i matchen igen och matchbilden blir ganska jämn men ett litet övertag för hemmalaget som vaskar fram de hetare chanserna. I den 65: är det nära då Jesper Westerlund hittar in med ett inspel till Jansson, men Hermansson räddar och i den 85:e har samme Jansson en stenhård frispark som tvingar Hermansson till en ny bra räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna sliter och jobbar för att hitta lösningar offensivt, men FBK defensiven med Markus Hammartång i spetsen monterar ned allt som kommer i deras väg.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av matchen borde FBK stängt matchen. Thuuri kastar ett bra inkast som studsar fram till en fristående Victor Edström mitt i boxen, men avslutet blir en smula stressat och går över vilket gör att matchen slutar 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Rättvist, vi är det bättre laget sett över 90 minuter och släpper inte till något defensivt som känns riktigt farligt. De har ett par fasta som oroar, men inget blir direkt farligt. VI står upp i kampen och gör ett bra jobb i 90 minuter. Nu har vi skaffat oss ett bra utgångsläge inför de avslutande två omgångarna. Kan vi nu se till att håla nivå borta mot VP och vinna den så kan vi få en riktigt rolig avslutning med tabellettan Brottby i sista omgången, avslutar FBK-tränaren Göran Westerberg.

Fanna BK – Rimbo IF 1-0 (1-0)

Mål, 1-0 (41) Markus Thorell.

Publik: 43

Spelarbetyg FBK:


Markus Thorell


William Thuuri


Jakob Smedlof/ Markus Hammartång

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar