Fanna avslutade med en skön Viktoria.

Jakob Smedlof var en förgrundsfigurerna när FBK vann. Foto: Privat

Fanna BK avslutade våren med att ta tre sköna och bra poäng med sig in i sommaruppehållet efter att ha bortabesegrat Månkarbo IF.

Det är bra redan från start av FBK som för matchen, men trots det så är det hemmalagets Emil Lindgren som gör 1-0 i den 20:e minuten. Men det var inget som nedslog FBK som efter bra spel vänder på steken. I den 25:e gör Stefan Jansson ett klassmål då han kvitterar till 1-1.

– Ett solomål som platsar bättre i VM en i div 4, berömmer FBK-tränaren Göran Westerberg.

Det stannade inte där för nu hade FBK fått upp farten ordentligt.  I den 34:e minuten kastar Christian Engberg ett som vanligt vasst inkast som Jansson nickskarvar vidare till Daniel Kjöraas som trycker in 1-2. Innan halvtidsvilan så krutar William Thuuri in 1-3 från distans.

– Vi gör en första halvlek som är strålande, känns sådär när dom får ta ledningen efter slarv av oss på en frispark som dem har från kanten. Men vi har bra attityd och tar tag i matchen direkt, berättar FBK-tränaren.

Andra halvlek startar passivt av FBK och blir straffade i den 54:e minuten då hemmalagets Hugo Eriksson reducerar till 2-3 och det var darr i matchen igen.

– Vi gnuggar på och det blir mer Fanna igen genom att vi ligger rätt och hotar med farliga omställningar, bland annat så har vi två i ribban. Riktigt skönt när Rami (Abbas) gör 4-2 i 88:e, då är det klart. Många bra spelare i idag, en stark laginsats, summerar Göran.

Månkarbo IF – Fanna BK 2-4 (1-3)

Målen: 1-0 (20) Emil Lindgren, 1-1 (25) Stefan Jansson, 1-2 (34) Daniel Kjöraas, 1-3 (44) William Thuuri, 2-3 (54) Hugo Eriksson, 2-4 (88) Rami Abbas.

Varningar: 2-2

Övriga resultat & tabell >>>

 

One Response to Fanna avslutade med en skön Viktoria.

Lämna ett svar