”Extremt sugna på att få kasta klisterkula igen”

Foto: Kent Lundqvist

Herrettan: EHF har gjort klart med en förlängning av tränare Rickard Bäcklins kontrakt och han är laddad för en ny säsong.

– Vi är extremt sugna på att få kasta klisterkula igen och det det kommer bli jobbigt att möta EHF i år; det är min samlade känsla kring gruppens tidiga målbilds-indikationer.

Just nu här i Mars säkrar sportchef-Mathias Eriksson truppen. Och tittar på ev. möjligt nytt in.

– Ett arbete som är delikat då vi behöver att det som kommer in i så fall är såväl spets som karaktär i spel, som i så fall passar oss, och fungerar i gruppen. Särskilt då många unga duktiga egna produkter nu är ett år äldre. Vi startar upp i början på April, och tills dess hoppas vi ha kopplat på en extern fystjänst, vilket spetsar verksamhetens kvalité ytterligare. Möten sker löpande just nu. Förening/sportchef tittar på den stora schemabilden fram till seriestart (2 läger, 1 cup, träningsmatcher osv., skulle smittläget tillåta det).

Hur startar du själv upp din säsong som ansvarig tränare?

– För egen del ska jag börja försöka utkristallisera de teknisk/taktiska planerna och sen prata ihop mig med Dennis Pettersson (lagledare) och Gustav Odeheim (spelande tränare) för att vi ska ’sätta’ rätt namn i ledarkvartetten, att ersätta Pierre Gjuraj, som tyvärr lämnar en tung vakans i verksamheten. Fast det ska lösa sig, det brukar tendera att ofta göra det, menar Bäcklin som avslutar:

– Jag vill inte stressa fram den tanken bara, utan försöka ta mig/oss tiden att verkligen få in rätt person där, då framtiden i föreningen ser så pass lovande ut som den gör, känns det extremt viktigt att vi gör allra mest rätt allra längst upp, så att den röda tråden känns igen och lätt att verka i för alla våra spelare. Truppen är informerad på ett väldigt nyanserat och bra sätt på ett möte i helgen under ledning av sportchef. Den samlade bilden är att alla de timmar som lagts ner under denna mörka säsong med enbart träning, ofta ute, såklart kommer gagna oss nu. Som grupp. Och som individ.

Lämna ett svar