Ett tu Trimi!

Foto: Kent Lundqvist

Trots att det gällde så mycket och var en toppmatch i Herrsexan blev det ett ganska avslaget derby på Enavllen när EIS tog emot Örsundsbro IF.

Det var en sexpoängsmatch där tabellettan ÖIF hade chansen att hänga av EIS i toppstriden vid vinst och EIS var således tvungna att vinna för att fortsatt hänga på i toppen av Herrsexan. Det var tydligen inte tillräckligt för att serieledarna skulle tända till?

Istället var det hemmalaget EIS som dominerade fullständigt i den första halvleken. Med en elak och hög press vann hemmalaget boll högt och kunde skapa och hota ÖIF under 45 minuter. Det skulle också ge utdelning med dryga halvtimmen spelad då Emilio Cimmini hittar Kushtrim Trimi som överlistar gästernas målvakt Johan Törnlund när han gör 1-0.

Trots det stora spelövertaget och det heta chanser man skapa så är det ”bara” 1-0 efter 45 spelade minuter.

– Vi har haft problem med målskyttet hela säsongen egentligen och inget undantag i den här matchen, medger EIS-tränaren Patric Lindblom.

– Vet inte vad som händer och sker här i den första halvleken, men jag skall försöka väcka mitt lag så vi kan komma tillbaka i matchen, berättar ÖIF-tränaren Göran Westerberg.

Den förhoppningen grusades omedelbart. Två minuter in i andra halvlek så kommer ett bra inspel av Emil Mehic från högerkanten in i offensiv box där det inte bara står en borttappad spelare utan två! De fösta som får chansen att avsluta är Jalal Qalandar som missar bollen i sin iver att göra mål och istället får Sohrab Abbasi chansen och han tar den när han trycker in 2-0.

EIS fortsätter att skapa och hota ÖIF och känslan är att det bara är en tidsfråga innan 3-0 skulle landa. Istället kommer en reducering till 1-2 från ingenstans. Det är Michael Edquist som med ett lobbskott från distans som överlistar hemmamålvakten – Rasmus Falk.

Ett förväntat energipåslag hos gästerna uteblir efter målet och istället blir det Trimi show. Först gör han 3-1 med ett elegant avslut i höger innerposition och sedan fastställer han sitt hattrick med att skicka upp en straff stenhårt i krysset till 4-1 med dryga fem minuter kvar att spela av matchen.

ÖIF skulle snygga till siffrorna i slutet då Andreas Stråle skickar in 4-2 med en volley i offensiv box.

– Det var inget snack, EIS var det bättre laget och vinner rättvist. Vad vi håller på med kan jag inte förklara, men det har hackat betänkligt här under hösten vad det gäller spelet. Nu får vi samla oss och avsluta säsongen bra och ge oss själva chansen att vara med i toppen, säger ÖIF-tränaren efter matchen.

– Skönt att det lossnade lite här i andra halvlek. Spelet var bättre i den första halvleken men vi bättre utdelning i andra. Skönt att vi kunde ge oss själva chansen att hänga på i toppen när det skall avgöras, men vi fortsätter att vara ödmjuka inför uppgiften och tar en sak i taget, berättar en nöjd EIS-tränare Patric Lindblom

Enköpings IS – Örsundsbro IF 4-2 (1-0)

Målskyttar,
EIS: Kushtrim Trimi 3, Sohrab Abbasi
ÖIF: Michael Edquist, Andreas Stråle.

Varningar: 2-1
Publik: 30

Spelarbetyg:


Kushtrim Trimi


Emilio Cimmini


Fredrik Klaman

Lämna ett svar