Ett svagt Lokomotiv spårade ur!

Lokomotivs målvakt – Emil Ekströms storspel räckte inte. Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK kom aldrig upp i nivå i den tidiga seriefinalen av herrtrean hemma mot IK Sirius FBC som vann rättvist med 5-3 (1-1,3-1,1-1).

Det var tyvärr så att vi inte alls kommer upp på den nivå vi vill och kan i de två första perioderna och det fick vi betala för, konstaterar tränare Anders Iggström.

Det var en smula överraskande med tanke på att ”Loket” kom ut starkt och förde matchen under dem första 10 minuterna. Hemmalaget skapade en del vassa chanser men det där lilla sista ville sig inte, då klev Tobias Metzner fram och gjorde 1-0 köksvägen.

Sirius såg skärad ut och stod för en hel del tekniska fel defensivt där man oprovocerat tappade bollar som gav hemmalaget ett par vassa chanser att utöka sin ledning, men gästernas målvakt – Filip Skårfors var bra och räddade sitt lag i detta skede av matchen. Allt eftersom så växte gästande Sirius in i den här matchen och med 10,43 spelat blixtrade man till och kvitterade till 1-1 genom Filip Dahl.

I slutet av perioden blir det spel 4 mot 4 och då får hemmalagets målvakt- Emil Ekström bekänna färg! Han gör två stycken svettiga räddningar vilket gör att det rättvist står 1-1 efter den första perioden.

I mellanakten får ”Loket” starta med att spela fyra mot fem och det blir kostsamt då gästerna gör 1-2 genom Jonathan Blomqvist 1,42 in i perioden. Det var ingen start hemmalaget behövde, nu var det sömnigt och trevande spel av ”Loket” som spårar ut helt. Ekström i hemmaburen håller nu hemmalaget kvar i matchen, trots det så kommer 1-3 i svansen på en utvisning genom Theo Norén.

Hemmalaget vaskar om i laget och sprattlar till, reducerar till 2-3 genom Erik Äng som prickskjuter från läge högt i slottet, men det förväntade energipåslaget kom aldrig efter reduceringen? Istället gör Sirius 2-4 knappa minuten senare genom Sebastian Sääker som mer eller mindre får promenera in på mål utan att någon ser ut att bry sig?

I den tredje och sista perioden är det mer eller mindre spel mot ett mål. Hemmalaget får tillsynes ett bra grepp om händelserna men man kan också konstatera att gästerna nu drar hem sina styrkor och bevakar sin ledning.

Det blir som vanligt kostsamt! Hemmalaget reducerar genom Jakob Fertig som med ett distansskott med trafik framför Skårfors gör 3-4. Nu var det liv i luckan igen och gästerna är klart stressade. Det skulle komma ett avgörande och ett minst sagt turligt sådant, Joseph Lanz kastar iväg ett skott som går rakt igenom en hög av spelare framför hemmamålet och i hjälmen på Ekström som inte ser något och i en ”Salobåge” i mål till 3-5.

Hemmalaget jobbar och sliter för att få förnyad kontakt i matchen men Siriusbussen är parkerad framför Skårfors och det som går igenom räddas vilket betyder att Lokomotiv intecknar sin första förlust på 30 spelade seriematcher.

Ganska befriande, medger Anders. Det här kan vi nu lägga åtsidan även om det varit häftig och bra gjort.  Den här matchen förlorar vi i de två första perioderna där vi står och tittar på, det var ingen som stod upp som vi vill och det kostade oss den här matchen. Vi får igång lite spel här i sista, men det var inte lätt att få igenom något i den där köttmuren. Vi förlorar mot ett för dagen bättre lag, men vi är inte nöjda med vår insats eller prestation, summerar Anders.

Lokomotiv Grillby IBK – IK Sirius FBC 3-5 (1-,1-3,1-1)

Målen:
Period 1: 1-0 (03:17) Tobias Metzner, 1-1 (10:49) Filip Dahl.
Period 2: 1-2 (21:41) Jonathan Blomqvist, 1-3 (32:33) Theo Norén. 2-3 (35:54) Erik Äng, 2-4 (36:53) Sebastian Sääker.
Period 3: 3-4 (46:37) Jakob Fertig, 3-5 (50:20) Joseph Lanz.

Publik: 170

Spelarbetyg LGIBK!
Emil Ekström
Tobias Metzner
Jakob Fertig
Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar