Ett resultat man inte kan blunda för!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK inledde träningsspelandet för säsongen med en storförlust mot Täby FK. Matchen på Korsängens konstgräs slutade 1-6 (1-3) och det nyblivna division 2-laget var numret större.

– Vi skulle inte bry oss så mycket om resultatet men 1-6 kan man inte blunda för. Dessutom var siffrorna nästan i underkant, säger ESK:s tränare Martin Andersson.

Det var nära 0-1 redan i första matchminuten med ESK-keepern Gustaf Persson avvärjde. Knappt halvvägs in på första halvlek kom dock gästernas ledningsmål efter en hörnvariant med inspel bakåt och avslut från nära håll.

Foto: Kent Lundqvist

I 29:e minuten kvitterade Bruno Dal Monte på straff efter att Willy Wickman sparkats ned. Vid straffsituationen skadade Willy fotleden och utgick sedan i halvtid.

Foto: Kent Lundqvist

– Tror det rör sig om en vrickning, hoppas det inte är något allvarligt, säger ESK-tränaren.

I 34:e minuten tog Täby ledningen på nytt och man kunde utöka ledningen minuten före paus efter en jättebjudning från ESK-försvaret.

– Vi var inte på tå vid två av baklängesmålen. I halvtid såg det ut som killarna inte ville spela, säger Andersson.

Täby nätade tre gånger till i andra halvlek vilket ändade i en storseger mot ett blekt hemmalag.

– Visst, vi saknar flera spelare och att vi förlorar är inte mycket att säga om. Men på sättet det sker skapar frågetecken, så här får det inte se ut. Det tar för lång tid med bollen och för många felpass, säger Andersson.

Foto: Kent Lundqvist

ESK-tränaren dock hittade dock några ljusglimtar i matchen.

– Nye Jesper Synnerlöv från Fanna var kul att se i 90 minuter. Han har intentioner och var kreativ, framförallt i första halvlek. Plus också för unga inhopparna Omar Salim, Lucas Jannerstig och Alireza Hosainy.

Samuel Barlay från Sierra Leone provspelade som central mittfältare.

– Han visade inget extra och är inte intressant just nu, avslutar Martin Andersson.

Enköpings SK – Täby FK 1-6 (1-3)

 

3 Responses to Ett resultat man inte kan blunda för!

Lämna ett svar