Ett reducerat ESK Hockey pressade SIK!

Foto: Kent Lundqvist

Ishockey: ESK Hockey som saknade hela 7 tunga namn borta mot Skövde IK fick till slut ge sig på övertid.

– Vi hade en del spelare borta idag pga. förkylning (alla har dock testats negativt för Covid-19). Vi kom till spel med 10 forwards och 6 backar. Det blev en bra utmaning för oss att hantera matchsituation med flera viktiga spelare borta, en situation som säkerligen kommer uppstå vid fler tillfällen denna säsong med rådande omständigheter, säger ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Den första perioden inleddes i ett högt tempo och båda lagen skapade ett par halvchanser innan ESK tog ledningen i matchen. Efter en puckstöld i mittzon slog Tobias Smids bra passning in framför Robin Wallin i hemmaburen och Alexander Starck styr in 0-1.

Hemmalaget skulle dock replikera omgående. Det tog bara 24 sekunder innan det var kvitterat till 1-1 genom Jesper Erlandsson som överlistade ESK-målvakten Benjamin Johansson. SIK skulle också ta ledningen med 2-1 genom Alexander Henriksson innan periodvilan.

– Första perioden går till Skövdes fördel. De får komma lite väl lätt genom mittzon och tar sig in i vår zon och tar sig till fler farliga avslut och leder rättvist med 2-1, medger Fagerlund.

Det var hemmalaget som inledde mellanakten bäst och gör också 3-1. Återigen var det Henriksson som höll sig framme och överlistar Johansson.

ESK skulle dock svara! När hemmalagets Jonathan Ström satt på botbänken så tryckte Wilmer Lindblad in reduceringen till 2-3. Hemmalaget ville inte vara sämre. När SIK fick sin andra chans i spel fem mot fyra kunde Jonathan Ström styra in 4-2. ESK skulle komma tillbaka – igen. I slutskedet av mellanakten i spel fem mot fyra så reducerar Niklas Rigelius till 3-4 på en målvaktsretur.

– I andra perioden spelar vi upp oss och blir mer tajta över hela banan, menar Fagerlund.

ESK jagade sedan en kvittering i den tredje perioden och det saknades inte chanser. Det skulle dock dröja till slutskedet av perioden då man lyfter ut Johansson för spel 6 mot fem. Det blev lyckosamt. Adam Lidström styr in kvitteringen till 4-4 och matchen fick avgörs på övertid. Där var hemmalaget starkast och Henriksson gör sitt tredje mål i matchen när han avgör.

– Tredje perioden är vår bästa och tycker där att vi tar över mer och mer och får spela mer i anfallszon. Skövde drar sedan det längsta strået och vinner i OT. Vi tar med oss att vi återigen visar bra karaktär och krigar hela matchen igenom trots att inte spelet stämde till 100 %. Också starkt av laget att nå ett oavgjort resultat trots att sex ordinarie spelare var frånvarande idag, avslutar ESK-tränaren.

Skövde IK – ESK Hockey 5-4 (2-1,2-2,0-1,1-0)

Målskyttar ESK: Alexander Starck, Wilmer Lindblad, Niklas Rigelius, Adam Lidström.

Lämna ett svar