Ett hungrigt EIBK vann sekunddrama!

Stort jubel efter slutsignalen när EIBK vann över Ludvika. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK vann efter ett sekunddrama hemma i S:t Ilianshallen med 4-3 (2-2,1-0,1-1) över IBF Ludvika i damernas 10:e omgång av div.1.

– En skön och viktig trepoängare för alla inblandade, konstaterar tränare Kaj söder.

Det blev en minst sagt trevande och olycklig inledning för EIBK som fick en straff emot sig efter att en olycklig Felicia Karlsson spelat med sig bollen med handen, den straffen förvaltar gästernas Petra Pettersson till 0-1 med 4,23 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK får till spelet en smula bättre efter hand och har två chanser att kvittera, Ida Nyholm efter bra spel och ett jätteskott av Louise Andersson men båda gångerna räddas avsluten av gästernas bästa spelare, burväktare – Hanna Ek som räddar hela 45 avslut från hemmalaget av 49 möjliga!

Foto: Kent Lundqvist

I stället så är det gästerna som utökar sin ledning efter ett rörigt spela av hemmalaget på egen planhalva. Återigen så är det Pettersson som håller sig framme och gör 0-2 med ett bra avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Med 15,44 spelat av den första perioden så åker gästernas Frida Smeds på en utvisning och då kommer reduceringen. EIBK får egentligen ingen ordning på sitt powerplay och mitt i ett byte så tar Andersson upp bollen på egen hand och smäller in 1-2 med ett bra avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma mer! Med 47 sekunder kvar av perioden så tar Andersson ett nytt bra avslut från distans och bollen går via Nyholms klubba i mål till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Ingen bra period av oss även om vi avslutar den bra, det var ganska tydligt budskap här inför den andra perioden att samtliga behöver höja sig i spelet, berättar Kaj.

Så blev det, oj vad EIBK tog över och skapade mängder av chanser. Med 5,34 kommer också utdelningen. Det är debuterande Caroline Ekström som tar skott och på returen håller sig Kim Eriksson framme och gör 3-2 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK dominerar nu spelet stort mot ett Ludvika som får slita ont för att freda sitt mål, men Ek i målet och målramen räddar gästerna från fler baklängesmål i mellanakten.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje perioden så är det fortsatt mycket EIBK och nu får man också mer skott på mål. Trots det är det gästernas Marie-Louise Skålberg som gör matchens nästa mål, ur ingenting egentligen så kommer kvitteringen till 3-3.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK är nu skakat och det ser nervöst ut.

– Det var jättenervöst, men vi gör det bra och löser det tillslut, berättar matchens lirare – Ida Nyholm.

Det blir mycket EIBK med boll men de hetare chanserna står gästerna för efter målet. Med 7,10 spelat är det nära att det ringer igen, först gör Thilda en jätteräddning och på returen så lyckas gästernas Johanna Södersten pricka stolpen och bollen går ut bakom Thilda i målet.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så radar EIBK upp chanser att avgöra, men det vill sig inte riktigt, Fanny Schenning har en jättechans efter att Nyholm jobbat fram bollen på en omställning men Ek räddar. Kort därefter så är det Nyholm själv som solo tråcklar sig igenom, men med öppet mål så är hon ur balans och lyckas inte få träff på bolluslingen som retligt dansar framför henne.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle bli ett dramatiskt slutskede av matchen, men med en rättvis utgång. Med 2,01 kvar av matchen jobbar Nyholm fram en utvisning och chans att avgöra i spel fem mot fyra.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir dock en smula rörigt och istället är det sånär att Ludvika avgör, men Thilda räddar bollen från att gå i mål.

Foto: Kent Lundqvist

Med 38 sekunder kvar jobbar Nyholm fram ytterligare en utvisning och det blir spel fem mot tre för EIBK. Tiden tickar dock i väg och hemmalaget skapar inte något jättefarligt, men med 8 sekunder kvar av matchen så sätter Andersson upp ett magiskt pass till Schenning som med ett kliniskt avslut gör 4-3 till ett vilt hemmajubel.

Foto: Kent Lundqvist

– Oj, vad det var skönt att den gick i mål. Det var vi verkligen värda. Klart jag är nöjd med min egen insats idag, men vi vinner som ett lag och var värda den här segern, berättar matchens lirare – Ida Nyholm efter slutsignalen.

– Vi var lite förbannade i första periodpausen efter den första perioden, men det var mycket bättre i den andra och den tredje perioden och vi vinner rättvist. Det är en märklig matchutveckling, när vi ligger på får vi ingen utdelning, men när vi drar hem så kommer det på omställningar. Vi är faktiskt lite illa ute ett tag i tredje där Thilda räddar oss, men sammantaget över 60 minuter så är det inget snack om att vi var det bättre laget, summerar Kaj.

Enköpings IBK – IBF Ludvika 4-3 (2-2,1-0,1-1)

Skott: 45-14 (11-4,8-3,26-7)

Målen,
Period 1: 0-1 (04:23) Petra Pettersson, 0-2 (14:12) Petra Pettersson, 1-2 (17:36) Louise Andersson, 2-2 (19:13) Ida Nyholm.
Period 2: 3-2 (25:34) Kim Eriksson.
Period 3: 3-3 (44,58) Marie-Louise Skålberg, 4-3 (59:52) Fanny Schenning.

Publik: 150

Spelarbetyg EIBK:


Ida Nyholm


Louise Andersson


Fanny Schenning/ Thilda Olsson

 

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar