Ett fall framåt!

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett klart fall framåt men det räckte ändå inte för Håbo FF som förlorade borta mot Månkarbo IF.

– Ett fall framåt rent spelmässigt och vi började matchen bra, men hade under en period i förstahalvlek det tungt, berättar tränare Henrik Norell.

HFF håller spelt uppe bra under de första 20 minuterna av matchen, men på en kontring i den 22:A matchminuten gör hemmalaget 1-0.

–  De får till en kontring som de förvaltar väl. Kort där efter gör de även 2-0. Vi hamnar lite fel i försvarsspelet i första halvlek som gör att vårat innermittfält får jobba kopiöst. Och vi varierar inte vårt anfallsspel tillräckligt bra. Dessutom åker vi olyckligt på två skador i första halvlek, Therese Akmar (Lår) och Wilma Edberg Mäkinen(Fot) som gör att vi får rodda om hela laget. Vi pratar om vad vi behöver ändra på i halvtid och jag tycker vi gör en riktigt bra halvlek, berättar Henrik.

HFF lyfter åter i spelet i andra halvlek och har ganska bra koll på händelserna, men avslutningen på matchen avgör.

– Vi släpper in två stycken slumpmål i slutet på andra och Ebba Lindgren gör vårt första mål för säsongen genom att dundra in en volley på en hörna slagen av Johanna Svensson, avslutar Henrik.

Månkarbo IF-Håbo FF 4-1 (2-0)

22’ 1-0 Therese Söderlind, 31’ 2-0 Felicia Nilsson, 82’ 3-0 Therese Söderlind , 87’ 4-0 Isabelle Holmstedt, 89’ 4-1 Ebba Lindgren

 

Resultat & tabell >>>

 

One Response to Ett fall framåt!

Lämna ett svar