Ett fall framåt trots ny förlust för HC Liljan!

HC Liljan missade mängder av chanser och det kostade dem matchen hemma mot Österåker. Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan gjorde insatsen men det räckte ändå inte hemma mot IFK Österåker som vann med 5-3 där det avgörande målet kom i öppen bur med 17 sekunder kvar att spela av matchen.

– Vi gör mycket som är bra iden här matchen, men tyvärr så räcker det inte, konstaterar en luttrade Kalle Wallin.

Det blev en ganska böljande första period med ganska dålig ordning i båda lagens defensiv vilket bäddade för mängder av chanser och skott på mål. Med 4,24 spelat så vinner IFK en tekning i offensiv zon och Andreas Glans kastar en puck på mål som hittar rätt i högen av spelare framför en chanslös Pelle Olofsson i Liljan målet till 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

Liljan skulle dock svara ganska omgående, Efter bra spel offensivt så är Pontus Lindström loss i slottet och avslutar bra men gästernas målvakt – Emrik Klaréus räddar skottet och returen från Oscar Nordling men andra returen pillar William Jernberg i mål till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Samme Jernberg är så nära att ge Liljan ledningen minuten senare men avslutet klingar i stolpen. IFK spelar nu mycket på kontringar och med 16,26 spelat så kommer man i en två mot en situation men Olofsson i målet gör en strålande sidledsparad.

Foto: Kent Lundqvist

Liljan drar sedan på sig en utvisning och det kostar. Gästernas Robert Norling lyckas lirka in 1-2 via Olofsson i mål.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra perioden gör klart till Liljan som skapar mängder av chanser men är dåliga på att ta betalat. Med ryga halva andra perioden spelad så kommer tillslut utdelningen och då i spel fem mot fyra, det är Joakim Nyberg tar skott i slottet och på returen håller sig Emil Andersson framme och petar in 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Den glädjen blir dock kortvarig för Liljan drar på sig en ny utvisning som kostar, det är Giovanni Lamanna som rakar in en retur till 2-3. Liljan har sedan en jättechans att kvittera i slutskedet av perioden då man får spela fem mot tre i 1,52 men lyckas inte ta betalt.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden så kommer Liljan ut starkt och masserar gästernas defensiv hårt. Hemmalaget blir en smula övermodiga och IFK kan istället kontra in 2-4 genom Leo Sandlund.

Foto: Kent Lundqvist

Liljan repar mod och kommer tillbaka. Med knappa fyra minuter kvar av ordinarie matchtid så gör Sebastian Andersson 3-4 i spel fem mot fyra med ett välplacerat dragskott och nu börjar jakten.

Foto: Kent Lundqvist

Liljan jobbar och jobbar för att få in en kvittering och man får ett gyllene tillfälle då IFK åker på en ny utvisning med mindre än tre minuter kvar att spela. Liljan chansar med att ta ut sin keeper för spel sex mot fyra och trycker på, men gästernas Wictor Tronning får loss pucken och skickar den över hela banan in i öppet mål till 3-5.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är lite signifikativt för vår säsong så här långt, vi spelar bra och jag tycker att vi är värda poäng om inte alla tre till och med men istället förlorar vi. VI är inställda på fortsättningsserien men jag tycker vi visar ikväll att vi ändå är på rätt väg, summerar Kalle.

HC Liljan – IFK Österåker 3-5 (1-2,1-1,1-2)
Skott: 50-32 (16-16, 17-9, 17-7)

Målskyttar HCL: William Jernberg, Emil Andersson, Sebastian Andersson.

Utvisningar: 6 (2:4:0) – 18 (4:6:8)
Publik: 53

Spelarbetyg HCL:


Emil Andersson


Pelle Olofsson


Sebastian Andersson/William Jernberg

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar