Ett fall framåt för SK Elvan.

Foto: Kent Lundqvist

SK Elvan föll förvisso i träningsmatchen mot ett hårdsatsande Enköpings United, men det var ändå ett fall framåt.

– Det var absolut ett fall framåt om vi jämför med spelet senast mot IK Nordia, medger SK Elvan-tränaren Per Lygnegård.

Under de första 45 minuterna var det mycket United som var det spelförande laget. Det var en matchbild som Elvan ville ha.

Foto: Kent Lundqvist

– Vår ambition var att hitta rätt i spelet utan boll och valde att ligga lågt. Det fungerade ganska bra och vi kändes välorganiserade och släppte inte till så många chanser, menar Lygnegård

Det blev också ganska tillknäppt då båda lagen var tajta. Det skulle dock falla mål i halvleken och båda gjordes av United. 0-1 kom i den 10:e minuten då Sebastian Stolt vinner yta på en omställning och bombar in bollen bakom en chanslös Filip Berkefelt i Elvan målet.

Foto: Kent Lundqvist

En ny omställning resulterar med 25 minuter spela då William Östman kommer i en ny omställning och med ett kliniskt avslut gör 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

Elvan vaskar fram ett gäng hörnor som är bra och farliga, men den stora reduceringschansen får man i den 45:e minuten då domaren pekar på straffpunkten, men Uniteds målvakt – Pontus Eriksson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken ställer Elvan om och ligger lite högre och får då också allt mer att säga till om offensivt. Det resulterar också omgående då Mohammed Nehler sätter in en bra boll i boxen där Niklas Johansson trycker in reduceringen till 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

Det är mycket Elvan nu som sätter press på United som får slå ifrån sig. Med dryga timmen spelad är det nära en kvittering. På en bra slagen högerhörna kommer Johan Slättman först på bollen som räddas på mållinjen.

Foto: Kent Lundqvist

På den chansen ställer United om blixtsnabbt och Dennis Eriksson har ett friläge som Berkefelt räddar till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Elvan har sedan ett gäng bra chanser att kvittera, men avsluten går utanför eller så räddas dem av Eriksson i målet.

Foto: Kent Lundqvist

I den 80:e minuten punkterar i stället United matchen med att göra 1-3. Efter ett snyggt väggspel så trycker Hannes Lydh Falk in bollen bakom en chanslös Berkefelt.

Foto: Kent Lundqvist

– Ingen bra match sett till 90 minuter av oss, men vi vinner rättvist. När vi väl orkar ta våra löpningar som vi skall och släpper bollen rätt så skapar vi chanser och är effektiva. Ambitionen för oss är att gå upp i div.6, men det finns ett par bra lag i serien så vi får jobba för det, säger Uniteds-tränare Albin Karlsson.

– Vi gör mycket som är bra i matchen, men möter ett bra div.7 lag som är snuskigt effektiva. Vi själva har en bit kvar till det ser bra ut, men jag tror det kommer bli bra när alla är på plats och vi har fått spela ihop oss bättre, avslutar Elvan-tränaren.

SK Elvan – Enköpings United 1-3 (0-2)

Målen: 0-1 (10) Sebastian Stolt, 0-2 (25) William Östman, 1-2 (47) Niklas Johansson, 1-3 (80) Hannes Lydh Falk.

Lämna ett svar