Ett fall framåt för FBK.

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Fanna BK höjde sig, men det räckte ändå inte hemma mot BKV Norrtälje.

– Det var absolut ett fall framåt i spelet, men vi är ändå inte på tå i de situationer vi talat om inför matchen och det avgör den här matchen, menar FBK-tränaren Karwan Zarifnejad.

Foto: Kent Lundqvist

Inför matchen så var det några punkter som FBK tittade på närmare och det var bland annat gästerna långa inkast och farliga omställningar.

– Ja, det tittade vi på och gick igenom och ändå så får de göra mål på just de situationerna.

Det blev en trevande inledning för FBK som spelade spänt och nervöst. Med knappa kvarten spelad så får BKV ett inkast långt in på offensiv planhalva och bollen landar framför mål där nyförvärvet Hassan Taheri efter en tilltrasslad situation kan göra 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi agerar passivt där vi är fem mot en och ändå får de göra mål, konstaterar Karwan besviket.

Efter det så höjer sig FBK och börjar spela bättre, men mitt i en bra period för hemmalaget så kommer ett svagt uppspel där gästernas Frederic Kayembe friställer födelsedagsbarnet – Carl Magnusson som är iskall i läget och chippar in 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

FBK har sedan en jättechans att reducera i den första halvleken med 37 minuter spelat. Ukash Abdi Mohamud har ett läge i boxen som gästernas målvakt Andreas Carlsson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra halvleken blir högoktanig. FBK har en jättechans att reducera med sekunder spelat. Ali Reza får ett läge tillskänks av gästerna, men blir för omständlig. Bollen hamnar istället hos Hussain Mahmoud som avslutar bra, men Carlsson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet vänder ganska omgående och det kommer ett bra inspel från högerkanten till en fristående Frederic Kayembe Ilolo som skjuter över.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så går matchen in i ett låst läge där FBK försöker att hitta öppningar i en solid och ramstark defensiv utan att lyckas. Gästerna spelar nu smart och håller hemmalaget på betryggande avstånd från sin egen box.

Foto: Kent Lundqvist

Det är i stället BKV som med 10 minuter spelat är nära att stänga matchen med en strumprullare av Kayembe Ilolo som går via Theo Rydstedt i FBK målet i stolpen och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

En stor skillnad i FBK jämfört med premiären är stridsmoralen. Hemmalaget krigar och vill verkligen i denna match och det ger tillslut utdelning. Efter bra spel så tilldöms FBK en straff som Bender Beyan förvaltar till 1-2 med knappa 10 minuter kvar att spela.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av matchen spelas på offensiv planhalva för FBK, men den där riktigt heta kvitteringschansen infinner sig inte och BKV kan rättvist hålla undan och vinna matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var bra i sekvenser av matchen gällande vårt spel och hur vi förhåller oss till den spelplan vi lagt. Det är påtagligt när vi skapar situationer med boll att det rätta självförtroendet inte är på plats. Det blir omständligt och svårt. Det är många som  höjer sig idag men jag vill absolut berömma våra unga killar – Felix Yerengaba och Mohammed Amiin som gör det riktigt bra, avslutar FBK-tränaren.

Fanna BK – BKV Norrtälje 1-2 (0-2)

Målen, 0-1 (14) Hassan Taheri, 0-2 (24) Carl Magnusson, 1-2 (84) Bender Beyan.

Spelarbetyg FBK:


Ukash Abdi Mohamud


Felix Yerengaba


Mohammed Amiin

Övriga resultat och tabell >>>

Lämna ett svar