Ett fall framåt för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

ESK-Hockey svarade för säsongens bästa match men tog inte betalt hemma mot Lindlöven i Bahcohallen.

– Ett klart fall framåt, men såklart skall vi göra fler mål sett till vad vi skapar över tre perioder, medger ESK-Coachen Johan Jonsson.

ESK vaskade om en hel del sedan förra veckans match borta mot Väsby och kommer ut med en hel del skön energi på isen.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är egentligen inget konstigt, vi har hittat en del bra kemi mellan spelare men det betyder inte att det kan finna ännu bättre, så vi är inte främmande för att fortsätta att leta, berättar Ass-coach Tobias Holm Karlberg.

Matchen startar optimistiskt för ESK med hög fart, men fortsatt en hel del raggande av puck offensivt och det kostade med 4,34 spelat. Enkelt, men effektivt spel genom mittzon av Lindlöven och ESK hinner inte sortera upp defensivt vilket gav Jesper Arvidsson fri lejd in i skottsektorn där han överlistar hemmakeepern – Pontus Hagman.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får chansen att spela fem mot fyra ganska omgående, men det var ganska uddlöst vilket egentligen var under hela första perioden. Det skapades två heta chanser för hemmalaget. Första var det Dennis Näslund som grävde fram en puck från sargen till Niklas Rigelius som dock trycker pucken utanför. Den bästa chansen hade Daniel Andersson som serveras ett friläge framför mål av André Fredriksson, men avslutet gör mitt i bröstet på gästernas keeper – Isak Mantler.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle falla ett mål till i perioden och det är Lindlöven som utökar sin ledning till 2-0. I spela fem mot fyra så sätter gästerna upp ett bra spel som tillslut ger Daniel Nilsson öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en helt okey period bortsett från att vi tappar spelare lite för mycket djupt i offensiv zon och åker på ett par spelvändningar. Annars så håller vi ihop det defensiva bra och det är ju det vi lagt fokus på ett tag just nu, säger Jonsson.

Mellanakten rivstartar Lindlöven och vaskar fram en dubbelchans redan efter 1,02, men Pontus Hagman svarar för en bra dubbelparad. 30 sekunder har gästerna en ny jättechans att utöka sin ledning, men återigen räddar Hagman hemmalaget från ett baklängesmål.

Foto: Kent Lundqvist

ESK hittar inte rätt och drar efter det på sig två raka utvisningar där man dock visar upp ett bra boxplay och reder ut det hela.

Allt eftersom så jobbar sig hemmalaget in i matchen och får ordning på spelet både med och utan puck. Det skulle resultera med 8,25 spelat då Niklas Rigelius presterar och tar sig in i skottsektorn och trycker snyggt och prydligt in reduceringen till 1-2 med bra trafik framför Mantler.

Foto: Kent Lundqvist

Båda lagen har sedan varsin chans i spel fem mot fyra där Lindlöven skapar den bästa chansen. Det är Erik Broman som får ett jätteläge framför mål, men Hagman räddar igen.

Foto: Kent Lundqvist

Den sista delen av perioden går till hemmalaget som får ett elakt tryck på Lindlöven och det skapas chanser. Det borde nog också varit kvitterat med 17,15 spelat av mellanakten då Daniel Andersson har öppet mål, men avslutet går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

– En klart bättre period som helhet där vi lyfter oss i spel och vaskar fram en del bar chanser, konstaterar Jonsson.

Den tredje och sista perioden skulle bli den bästa av ESK som redan efter dryga minuten spelad har en vass kvitteringschans. Det är Hampus Wallin som hittar Fredriksson i bra läge, men Mantler räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Lindlöven sticker upp ganska omgående och Daniel Nilsson får på ett bra avslut från backposition dr pucken klingar till i Ribban. Kort därefter så drar ESK på sig en ny utvisning som tvingar hemmalaget att slita ont. Gästerna spelar riktigt bra, men ESK stretar emot med uppoffrande spel och reder ut det hela.

Foto: Kent Lundqvist

ESK jagar sedan en kvittering och den låg i luften kan man lugnt säga. Med knappa 9 minuter spelat är det Zebastian Bodini-Schmitt som hittar en fristående Ludvig Wallin i slottet, men Mantler räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Trots ett bra spel under den sist halvan av tredje och sista perioden med bra tryck så vill det sig inte för ESK som inkasserar sin tredje raka förlust.

– Vi skapar tillräckligt många och bra chanser för att vinna den här matchen. Det saknas dock det där lilla sista för att vi skall trycka dit pucken ett par gånger till. Vi ser dock positivt på det hela då vi lagt allt fokus på det defensiva och där ser det bra ut. Vi är noggranna i det spelet och kommer ut bättre ur egen zon, men det som såg mest spännande ut var hur vi pressar och vinner tillbaka puck offensivt som bäddade för många chanser, avslutar ESK-coachen Johan Jonsson.

Enköpings SK – Lindlöven 1-2 (0-2,1-0,0-0)

Skott: 37-31 (11-10,13-9,13-12)

Målen, 0-1 (4,34) Jesper Arvidsson, 0-2 (11:45) Daniel Nilsson, 1-2 (28:32) Niklas Rigelius.

Utvisningsminuter, VIK: 7x2min. ESK: 3x2min.

Spelarbetyg ESK:


Niklas Rigelius


Marcus Johansson


Pontus Hagman

Kommande träningsmatcher 2019:
30/8 Almtuna (H)
4/9 Kumla (H)
10/9 Väsby (H)

 

Lämna ett svar