Ett fall framåt för ESK J18!

ESK pressade serieledande Lidingö. Foto:Kent Lundqvist

Det blev förlust ESK Hockey J18 hemma mot obesegrade tabellettan Lidingö Vikings HC med 2-6 (0-3,2-1,0-2) men det var ändå ett fall framåt.

– Det var det då vi gör en betydligt bättre match nu än när vi föll med 0-10 borta mot samma lag, säger tränare Mattias Andersson.

Matchen startar dock ganska svagt för hemmalaget som i den första perioden spelade med för stor respekt och agerade håglöst. Det resulterar i att ESK är i underläge med hela 0-3 efter 20 minuter spelat av matchen.

Foto:Kent Lundqvist

– Ja, vi kommer inte alls ut och står upp som vi ville och kommer helt fel in i matchen, menar Mattias.

I mellanakten lyfter ESK och börjar flytta pucken som man skall och då får gästande Lidingö problem. Hemmalaget läger omgående ett bra tryck i offensiv zon och det ger utdelning med 2,10 spelat då Hugo Lindqvist lyfter in 1-3 ur liten vinkel bakom gästernas målvakt – Viktor Öhrstedt.

Foto:Kent Lundqvist

ESK fortsätter och ligger sedan på för mer, men blir lite överhettade och drar på sig en utvisning som kostar då Lidingös Jesper Oskarsson gör 1-4.

Foto:Kent Lundqvist

Hemmalaget skakar dock av sig det baklängesmålet och sätter full fart framåt. Det ger också utdelning med 12,40 spelat av mellanakten, ESK ställer om i en blixtrande kontring där en friställd Edvin Wiklund lyfter in 2-4 med en snygg backhand.

Foto:Kent Lundqvist

ESK har sedan resterande av perioden och vore det inte för en storspelande Öhrstedt så skulle det varit jämnare målmässigt än 2-4 när lagen gick till periodvila.

Tyvärr så inleder ESK den tredje och sista perioden svagt och gästerna kan göra 2-5 i spel fyran mot fem då hemmalaget gör ett katastrofbyte och som en konsekvens av det kommer även 2-6 och matchen är över.

Foto:Kent Lundqvist

ESK ger dock inte upp utan spelar bländande hockey under den sista delen med uppoffrande och bra spel. Det gör att gästerna blir mer och mer frustrerade och tar ett gäng utvisningar, men trots jättetryck mot gästernas mål så blir det inga fler mål i matchen och det tacka vare bra målvaktsspel av Öhrstedt.

Foto:Kent Lundqvist

– Ja vi gör en bra avslutning på matchen och mellanperioden är vår bästa. Det är synd att vi slarvar här i inledningen av den tredje perioden. Som helhet är jag nöjd, vi har ju som mål att hänga kvar i div.1 och möter serieledarna som vi stundtals pressar bra och skapar en hel del, summerar Mattias som ger Hugo Lindqvist och Edvin Wiklund extra beröm för sina insatser i matchen.


ESK Hockey – Lidingö Vikings HC 2-6 (0-3,2-1,0-2)
Skott: 32-42 (4-18,10-15,18-9)

Målskyttar ESK: Hugo Lindqvist, Edvin Wiklund

Utvisningar: 6 (2:2:2) – 16 (2:4:8)

Publik: 42

Spelarbetyg ESK:


Daniel Brannebo


Sebastian Sjöberg


Hugo Lindqvist/Edvin Wiklund

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar