Ett fall framåt för EHF!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings HF svarade för en bra insats men föll ändå knappt borta mot tabellfyran Sollentuna HK.

EHF öppnade stark och var också i ledning med 5-3 efter fem minuter spelat. Det var sedan helt jämnt fram till det är spelat knappa 25 minuter och det fortsatt är ledning med två bollar. Då stänger SHK ned EHF och i halvtid är det 12-12.

– Vi startar matchen offensivt med 4-2 försvar och får bra stopp på deras anfallsspel, samtidigt som vi går för det framåt. Vi spelar mycket bra i första halvlek, berättar EHF-tränaren Kent Söderlund.

Det skulle fortsätta vara mållöst för EHF i inledningen av den andra halvleken där hemmalaget går fram till ledning med 16-12 och 7,16 spelat innan reduceringen till 13-16 kommer genom Natalie Hjälm. Då hade EHF varit mållösa i dryga 12 minuter.

EHF samlar sig och gnager sig närmare och närmare, med 18,58 är det 19-18 till SHK och darr i matchen igen. Det är sedan helt jämnt fram till det bara är 1,20 kvar att spela då hemmalaget tilldöms en straff vid ställningen 22-21. Den sätter hemmalagets Erika Jensen och sedan chansar EHF för att närma sig, men istället så avgör den före detta EHF spelaren – Emma Lyrberg matchen med att göra 24-21.

– Vi gör en bra match, med få tekniska fel. Tyvärr en dipp där i början på andra, men därefter får vi tag i matchen igen och går ifatt till likaläge, men de sista minuterna blir deras målvakt som en vägg och de går ifrån och vinner med tre bollar. Vi gör en bra match och kunde lika gärna ha vunnit matchen, men det räckte inte riktigt till idag, avslutar Söderlund.

Sollentuna HK – Enköpings HF 24-21 (12-12)

Målskyttar EHF: Lovisa Wigh 7, Natalie Hjälm 5, Sandra Åkerman 3, Wilma Mård 2, Josefine Åkerblom, Jennifer Hagman, Hanna Odeheim, Agnes Landström.

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar