Ett fall framåt för BHC.

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC stod för en betydligt bättre träningsmatch under tisdagskvällen hemma mot seriekollegan i Hockeytvåan – SK Iron än senast hemma mot Spånga.

– Absolut mycket bättre än senast hemma mot Spånga, men fortsatt har vi en del att jobba med, konstaterar BHC-tränare Linus Lennerup.

Den första perioden blev matchens mest underhållande och den rivstartar med att BHC drar på sig en utvisning och matchens lirare Adam Lindbom pangar in 0-1 för gästerna bakom comebackande Rickard Mutze i BHC kassen efter 1,06 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

BHC spelar sig in i matchen och vaskar fram en hel del bra chanser att kvittera. Jag räknar till 5 kvalificerade chanser, men avsluten lämnar en hel del att önska. Den bästa chansen har Anton Rasmussen fristående i slottet, men avslutet går rakt i magen på gästernas keeper – Jesper Phersson.

Foto: Kent Lundqvist

Istället var det Iron som kunde utöka sin ledning i spel fem mot fyra. I situationen innan målet så skall gästerna åka på en utvisning för fasthållning – solklar! Men den missar domartrion mirakulöst, dem hittade massor av andra, men denna missade dem och istället kan Lindbom göra sitt andra mål vilket gav 0-2 med 11,41 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skulle tillslut få in en puck bakom Phersson innan perioden var slut och då på en riktig målvaktstavla där hemmalagets Johan Andersson kastar en puck på mål som trillar in via plocken till 1-2.

– En bra period där vi tyvärr inte lyckas ta vara på våra chanser och Iron är effektiva i sina chanser, konstaterar BHC-tränaren.

Mellanakten blir betydligt snålare där båda lagen hyfsar sitt defensiva uppträdande. Gästerna fortsätter dock att vara effektiva när dem bjuds på lägen. 1-3 kommer efter slarv i ett uppspel vilket ger fritt fram för Joakim Queckfeldt.

Foto: Kent Lundqvist

BHC är bra defensivt men har inget offensivt i denna period. Bästa chansen har Dennis Von Walden i spel fem mot fyra, men inbytte Gustav Carlsson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

I slutet av perioden var det dags för nästa bjudning av BHC. Hemmalaget sorterar inte in i en situation som inte ser farlig ut alls och då tappar man bort Lindbom i slottet och han kan trycka in 1-4 bakom en utlämnad Mutze.

Foto: Kent Lundqvist

– Små marginaler och slarv ger dem ett tillsynes stort övertag i resultatet, men matchbilden säger något annat kan jag tycka, menar Linus.

Foto: Kent Lundqvist

Den tredje och sista perioden kan summeras – den som söker – han finner! Det bara regnar in utvisningar i en snäll match och den sista perioden blir en ren och skär parodi som slutar 0-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja den tredje perioden kan vi lägga åt handlingarna, den gav nog inget lag något bortsett från boxplay och Powerplay spel. Kul att Mutze gör en så bra match som han gör och här i sista är det ju han som håller nere siffrorna. Annars så tar vi med oss första periodens offensiva spel och den andra periodens defensiva spel, summerar BHC-tränaren.

Bålsta HC – SK Iron 1-4 (1-2,0-2,0-0)

Skott: 23-37 (10-9,9-12,4-16)

Period 1: 0-1 (01:06) Adam Lindbom, 0-2 (11:41) Adam Lindbom, 1-2 (14:17) Johan Andersson.
Period 2: 1-3 (27:22) Joakim Queckfeldt, 1-4 (36:0-1) Adam Lindbom.
Period 3:

Utvisningar: 7x2min+20min+5min – 7x2min

Spelarbetyg BHC:


Rickard Mutze


Jonathan Backman


Isac Sundqvist/Joakim Lundqvist

 

Lämna ett svar