Ett fall framåt!

Foto: Kent Lundqvist

Säsongen är igång för damerna i Härnevi BK som är på väg att bygga ett nytt lag och det får ta sin tid.

– Till i år är vi en hel del nya och har tappat många starka spelare. Så vi jobbar med att bygga upp laget och spela ihop oss, säger en av ledarna i laget – Caroline Mattsson.

Det blev en intensiv start på säsongens andra seriematch för HBK borta mot Tierps IF som tar ledningen med 1-0 genom Bianca Vestergren redan i den andra matchminuten. HBK skulle svara ganska omgående genom Caroline Sjöqvist som kvitterar till 1-1 med 10 minuter spelat.

Men glädjen över kvitteringen och säsongens första mål  blev dock kortvarig för omgående så återtar hemmalaget ledningen då Vestergren gör 2-1. HBK står sedan upp bra och håller jämna steg med TIF in i halvtidsvilan.

HBK jagar en kvittering i den andra halvleken, men det skulle visa sig att TIF var för starka denna gång och i den 52:a minuten gör hemmalagets Alva Pettersson 3-1 och innan matchen är slut så fastställer Lina Arkegrim slutresultatet till 4-1.

– Aldrig roligt med en förlust, men vi känner att det går åt rätt håll. Spelmässigt var det ett stort steg framåt för oss från senaste matchen (förlust 0-8). Vi är absolut nöjda med vår insats och tror att det snart ger resultat, summerar Caroline.

Tierps IF 2 – Härnevi BK 4-1 (2-1)

Målskytt HBK: Caroline Sjöqvist

Publik: 23

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar